BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan öyle bir soru sordu ki...

Ulus'ta yaşananlardan CHP'yi sorumlu tutan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na öyle bir soru sordu ki...

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nu illegal örgütlerin peşine takılmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, sokakları terörize etmekle suçladığı Kılıçaroğlu'na "Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile" diye sordu.

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Ulus'ta yaşanan görüntüler vardı. Sokakları terörize etmekle suçladığı Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

u.20121030135055.jpg"BUNLARIN KİLOSU BELLİ"

"Cumhuriyetin cumhura ait olduğu gerçeğini öğrenmediği sürece CHP sürünmeye devam edecektir. Bunlar dün laiklik adına yapıyordu bugün de cumhuriyetçilik adına ayrımcılık yapıyorlar. Bunlar son seçimde Hakkari'de BDP ile anlaşma yaptılar o gün bir tane Türk bayrağı almadılar ellerine. Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de neden dolaşamadın Türk bayrağı ile. Bunların kilosu belli. 

DESTEKLİ ATLADI

Bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Bize göre cumhuriyeti korumak demek; Türkiye'nin dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmesi için çalışmak demek. Biz Türkiye'yi 2071'e hazırlamanın hayalini kuruyoruz, bunlar ise Türkiye'yi 89 yıl öncesine götürmenin özlemi içindeler. Kılıçdaroğlu dün iki engel atladı. Destekli atladı. Bravo. Bununla övünebilir. Başka da övüneceği bir şey yok."

"CHP KAFASI TAM DA BU KAFADIR"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Taksim'de 1. Ordu Komutanına yaptığı "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" sitemi Erdoğan'ın gündemindeydi:

"CHP İstanbul İl Başkanı subaylara “Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz” diyor. İşte anlatmaya çalıştığım CHP kafası tam da bu kafadır. Dün “Ordu göreve” pankartı açanlar bugün aynı ordusunu subaylarına hakaret etmekten sakınca duymuyorlar. Bunlar orduyu da yargıyı da milletsiz iktidar araçlarına ulaşmak için kullanacakları araçlar olarak görüyorlar. Cumhuriyet egemen güçlerin değil  cumhurundur yani halkındır."

HİPODROMDA OLANLAR MİLLET DEĞİL Mİ?

Mustafa Kemal'in daima milletin teveccühünün esas alınması gerektiğini ifade ettiğini anlatan Erdoğan, CHP yöneticilerini bölücülükle suçladı: ''Ama dün Ankara'da milletten alamadıkları güç ve yetkiyi sokakları terörize ederek, Cumhuriyeti kendilerine siper ederek, Türk bayrağını kendilerine siper ederek, Gazi Mustafa Kemal'i kendilerine siper ederek devşirmeye çalışanlar olduğunu esefle gördük. Bugüne kadar Cumhuriyet kutlamaları, hep milletle devletin Hipodrom'da bu işi birlikte yaptığı toplantılardır. Hep burada birlikte yapılmıştır.''

NİYE YASAKLI YERDE TOPLARTI YAPIYORSUN

Başbakan Erdoğan, kendi teşkilatlarına Hipodrom'da olmaları ve böylece devlet-millet kaynaşmasının tesis edilmesi için talimat verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''29 Ekim öncesi ben CHP'ye de Kılıçdaroğlu'nu da aynı çağrıyı yaptım. Niçin beraber orada oturmayı yeğlemiyorsun da sen de sokaklara dökülüyorsun. Orada olanlar millet değil mi? Hipodrom'da olanlar millet değil mi? Orada hem millet vardı, hem devlet vardı. Ama sen devlete rağmen illegal örgütlerin peşine takılmak suretiyle böyle bir eylemi, sokağı terörize ederek gerçekleştirdin. Bu toplantı CHP'nin müracaatıyla yapılmış değildir.

Ankara'da sekiz tane toplantı yeri vardır ve bu sekiz toplantı yerinden birinde bu yapılabilirdi. Niye buralarda değil de yasaklı olan yerde yapıyorsunuz ve bayramı sizin dışınızda olanlara zehir ediyorsunuz? Vatandaş da gelecek gezecek, aracıyla yolcuğunu yapacak. Niçin onlara buraları zehir ediyorsunuz? Ne gerek var. Giderdiniz bu sekiz tane alandan bir tanesinde istediğiniz şekilde... Madem ki alternatif bir tören yapacağız, ben Hipodrom'a gelmiyorum diyorsun, git orada yap.  O sekiz tanesinden bir tanesinde bunu yapmıyorsun, gelip illa da, 'hayır benim için her yer toplantı alanıdır'... Demokrasi aynı zamanda kurallar manzumesinin işletildiği bir sistemdir. Siz her yeri kendiniz için bu şekilde terörize etme hakkına sahip değilsiniz.''

"BU NASIL HADDİNİ BİLMEZLİKTİR"

Ulus'ta meydana gelen olaylarla ilgili hüükmeti suçlayan bazı köşe yazarları da Erdoğan'ın eleştirilerinden nasibini aldı:

"Bazı köşe yazarlarına da hayret ediyorum. “Ne olur sanki serbest bırakılsaydı. Apo’nun posterine müsaade ediliyor da Atatürk posterine, Türk bayrağına neden müsaade edilmiyor” diyorlar. Yazıklar olsun size. Bu nasıl köşe yazarlığıdır, bu nasıl haddini bilmezliktir. Bugün güvenlik görevlerimizin bölücü başı ve terör örgütünün paçavralarının asılmaması yönünde mücadeleyi görmeyip de bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz.

Hipodromda bulunanlar ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterinden başka bir şey taşımadılar, orada birlikte olabilirdik. Siz nasıl olup da kalkıp ‘Türk bayrağı, Atatürk posteri engellendi’ diyorsunuz. Bu ayrımcılıktır, bölücülüktür. Bunların derdi kesinlikle Cumhuriyet değil, bunların derdi istismardır. Türk bayrağını da Atatürk’ü de bugüne kadar istismar etmişlerdir. Yalancının mumu yatsıya yanar. Bunların mumu da yatsıya kadar yandı."

SULANDIRILMIŞ MÜRACAAT

Erdoğan, CHP'nin kendisi hakkında verdiği Meclis soruşturması açılması yönündeki önergesini ''sulandırılmış müracaat'' olarak niteledi ve ''Bunu sizlere havale ediyorum. Çünkü ben bugün Almanya'ya gidiyorum. Bizim işimiz var, bunların işi yok'' dedi.

Almanya'da Büyükelçilik binasının açılışını yapacağını, orada sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeleri olacağını anlatan Erdoğan, yarın da Almanya Şansölyesi ile çalışma yemeğinde bir araya geleceğini, akşam Türkiye'ye döneceğini söyledi.