BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan onlardan hesap soracak!

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı otelindeki olaylarında faaliyetlerinden dolayı isim vermeden Koç grubunu işaret etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM(ÖZEL İÇERİK)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yapılanlardan dolayı hesap sorulacağını ilan etti.

Gezi Parkı olaylarında eylemcilere yiyecek yardımının Koç grubu vastasıyla sahibi oldukları Divan Oteli'nden dağıtıldığı konuşuluyordu.

Erdoğan da bu iddiaları doğrulayarak "30 bin kumanyayı kimin dağıttığını, eylemcileri otellerinde kimlerin barındırdığını biliyoruz" dedi.

Erdoğan turnusol kağıdı gibi kimin ne olduğunun ortaya çıktığını söyleyerek hesap sorulacağını şu sözlerle belirtti:

"Bunlar güdülen iktidarlara alışmışlardı, istediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. Bunlar aynı oyunun içindeler. Bunlar turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini, kendi otellerinde kimleri barındırdıklarını biliyoruz. Terörle işbirliği yapanları kendi otellerinde yatırıp kaldıranları biliyoruz. Bunların hesabı sorulacak. Faiz lobisi de çıktı ortaya."

HESAP SORACAĞIZ

"Medyaya şiddet uygulayanları milletim görsün. Türk ekonomisine zarar vermek için açıklama yapanları kendi ülkesine kastedenleri milletim anlasın. 18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere, başörtülü kardeşime el uzatanlara yanında bebeği olduğu halde hem anneye hem bebeğe el uzatanlara. Dolmabahçe camisine ayakkabılarıyla giren, alkol kullananlara gereken hesabı mutlaka soracağız ."

"İstanbul'da isim veriyorum Divan oteline giren CHP'li milletvekillerinden bir tanesi valime hakaret etti. Valim yardımcı olmasını istiyor o hakaret ediyor. Bunların cibilliyeti bu. Bunlar sandıkta alamadıkları neticeyi buralardan alacaklarını zannediyorlar "

VALİ DE DİVAN OTELİ'Nİ İŞARET ETMİŞTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu göstericilerin Divan Oteli'ne sığınmasının dikkat çekici olduğunu söyleyerek "Sırtını baz mekanlara dayandırmak suretiyle çatışmaları sürdürmek içinde olduklarını biliyoruz. Göstericilerin bu tür mekanlara sığınması elbette dikkat çekicidir. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik. Bazı göstericiler, bu mekanlara sırtını dayıyorlar" demişti.

ALİ KOÇ TALİMAT VERDİ Mİ?

Divan Otel'in sahibi olan Fenerbahçe eski Asbaşkanı Ali Koç’un, "Otelin kapısı kapanır, otele polis alınır ve otelde yardımlar kesilirse ordaki herkesi işten çıkartacağımızı söyledim" dediği iddia edilmişti. Koç grubu bu iddiaları yalanlamıştı.

kazlicesme.jpg