BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  MEDYA

Erdoğan olmazsa uzaylı gibi kalırsınız!

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası için ilginç bir iddiada bulundu.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, 'Erdoğan'sız' yazı yazmak mümkün mü?' başlıklı yazısında ilginç bir iddiada bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Başbakan Erdoğan'ın gündeme hâkim olamayacağını ima eden Türköne, yazısında "Tek çare sabır. Erdoğan’sız yazı yazmaya başlayacağız" ifadelerine yer verdi. 

'BAŞBAKAN SİYASİ HAYATININ EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞIYOR'

Erdoğan'ın siyasî hayatının en zayıf dönemini yaşadığını öne süren, Türköne, "2002 seçimlerinde aldığı yüzde 37 oya karşılık, kendisine oy vermeyenleri de temsil ediyordu. Bugün kendisine oy vermeyenleri düşman ilan eden ve dolayısıyla onları temsil yeteneğini kaybeden bir politikacı" dedi. Türköne, “Türkiye’yi geren ve kutuplaştıran kim? Soruyu daha da basitleştirelim: Erdoğan’ı çekip çıkartsanız, Türkiye’de gerginlik kalır mı?" diye sordu.

Mümtaz'er Türköne'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

'Erdoğan'sız' yazı yazmak mümkün mü?'
 
Politikayı yorumlamaya çalışırken Erdoğan’ı bir lahza unutmayı deneyin, Merih’ten gelen bir uzaylı gibi olan-biten her şeye yabancı kalırsınız. Tersinden Erdoğan’ı takip ettiğiniz zaman, geride bakmanız gereken neredeyse hiçbir şey kalmıyor. “Erdoğan’ın adı geçmeden yazı yazamıyorlar” eleştirisini yönelten ‘yandaşlar’ bu sebepten haksızlar.

Erdoğan siyasî hayatının en zayıf dönemini yaşıyor. 2002 seçimlerinde aldığı % 37 oya karşılık, kendisine oy vermeyenleri de temsil ediyordu. Bugün kendisine oy vermeyenleri düşman ilan eden ve dolayısıyla onları temsil yeteneğini kaybeden bir politikacı. “En iyi savunma saldırıdır” mantığı ile herkesi düşman ilan ederek etrafındaki kale duvarlarını tahkim etmiş oluyor. “Türkiye’yi geren ve kutuplaştıran kim?” diye sormuştum. Soruyu daha da basitleştirelim: Erdoğan’ı çekip çıkartsanız, Türkiye’de gerginlik kalır mı?

Erdoğan’ın rolüne yer vermeden siyaseti analiz etmek imkânsız; ama bunu sürdürebilmek de pek mümkün değil. Tek çare sabır. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında kendiliğinden bir yumuşama oluşacak ve böylece “Erdoğan’sız” yazı yazmaya başlayacağız.

Mümtaz'er Tüköne'nin yazıları okumak için tıklayın