BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.485,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o koalisyon formülüne karşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de eski milletvekilleriyle buluştu.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olası bir azınlık hükümetinin milletin sıkıntılarına çare olamayacağını söyledi. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin büyük bir imtihanla karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, tüm zorluklara rağmen sürecin sağlıklı biçimde yürümesini arzu ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de eski vekillere verdiği iftarda önemli açıklamalarda bulundu.
40 yıllık siyasi hayatlarında zaman zaman darbe tehditleriyle, mevzuatlarla uğraşmak zorunda kaldıklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu;

"Bu dönem Meclis'te yer alamayan tüm arkadaşlarım için bu süreci bir yenilenme süreci olarak görüyorum. Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak gibi bir durumu ben kabul etmiyorum.
 
''PARTİLERİMİZ BİR İMTİHANLA KARŞI KARŞIYA''
 
Siyasetin imkanları ve kabiliyetleri böyle dönmelerde çok daha fazla önem kazanır. Bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimiz bir imtihanla karşı karşıyadır.
 
''AZINLIK HÜKÜMETİ SIKINTILARA ÇARE OLMAZ''
 
Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olmayacağı kanaatindeyim. Bu sürecin en sağlıklı sekilde yürümesini arzu ediyorum. Millet bizi bu makamı, böyle günlerde ülkeyi sağ sağlim şekilde güvenli limanlara ulaştırmak için verdi.
 
Kapımıza dayanan sıkıntılar karşısında hepimize düşen görevler var. Eski vekillerimizin birikimini, tecrübelerini çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor."

YEMEĞE KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Saray'ında verdiği iftar yemeğine, Ak Parti'nin yanı sıra DYP, ANAP ve Refah Partisi'nden çok sayıda eski milletvekili katıldı.

DSP'den Hakan Tartan da davetliler arasında yer aldı. Eski millevekillerin çoğunun sağ partilerden oluşması ise dikkat çekti.

Davetliler arasında eski ANAP'lı başbakanlardan Mesut Yılmaz ile Yıldırım Akbulut'un yer alması sürpriz olarak görüldü.

İftara 25 Aralık soruşturması sonrasında haklarında Meclis soruşturması kurulan 4 bakandan sadece Erdoğan Bayraktar'ın davet edilmesi dikkat cekti.