BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  SEÇİM

Erdoğan o ilçede yüzde 95.7 oy aldı

Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçiminde, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kırılması güç bir rekora imza attı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 10 bin 288 geçerli oyun 9 bin 852'sini aldı.

Kurulduğu 2002 yılından beri her seçimde oyunu artırarak AK Parti’ye destek veren Sincik İlçesi 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kırılması göç bir rekorla daha imza attı. 2011 genel seçimlerinde yüzde 92.5 oy oranı ile Türkiye genelinde ilçeler bazında AK Parti’ye en çok oy veren ilçe olan Sincik İlçesi, 2014 yerel seçimlerinde ise AK Parti’nin adayı 15 oyla seçimi kaybetmişti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi rekorunu yeniden kıran Sincik Halkı 10 bin 288 geçerli oyun 9 bin 852’sini Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a vererek kırılması göç bir rekora imza attı.

MUTLUYUZ GURURLUYUZ
Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek veren Sincik Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “Sincik yine istikrarı seçti, yine ekonomik kalkınmayı seçti. Sincik yeni Türkiye’ye büyüyen Türkiye’ye katkı sundu, çözüm sürecine katkı sundu, Sayın Cumhurbaşkanımızı Çankaya’ya göndermiş bulunuyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oy veren ilçe olmuşuz, bunula büyük bir mutluluk gurur duyuyoruz. Katkı sunan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz de, “Bize bu duyguyu yaşattığı için Sincik Halkına teşekkür ederim. Sincik Halkı kahramandır, bilinçli oy kullandı, birlik beraberliği sağladı. Ülkemiz ve ilçemiz için yeni Cumhurbaşkanımız hayırlı olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız iyi bir lider, ben kendisini bir Dünya lideri olarak görüyorum. İnşallah bundan sonra hep böyle birlik, beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz, Sincik halkını tekrar kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Eski Belediye Başkanlarından Mehmet Buz ise, “Türkiye için, Sincik için hayırlı olsun, gerçekten Sincik doğrusunu, gerçeğini yapmıştır, bilinçli reyini kullanmıştır. Belki kendi aralarında husumetli olabilirler ama, Sincik halkı eskiden beri ve bundan sonrada böyle devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı gönülden seven insanlarımızdır. Ondan dolayı başta Türkiye’ye ve Sinciğimize teşekkür ediyoruz. Sincik kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır, Dünya Müslümanları kazanmıştır. Bizim için büyük bir şereftir, bir onurdur. Türkiye için bütün Dünya Müslümanları için hayırlı olsun” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçini önce kurulan ve seçim sürecinde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek veren Sincik Demokrasi Platformu adına Platform sözcüsü İrfan Altıntel ise, “Kurulduğu 2002 yılından bu yana AK Parti’ye ciddi bir teveccüh vardı Sincik’te, 2011 genel seçimlerinde Sincik’in kırdığı bir rekor vardı AK Parti’ye destek noktasında. Bugün’de halkımız kendi rekorunu yeniden kırdı. Ben bu manada tüm çalışanları, emek vermiş olanları ve muhtarlıklarımızla beraber tüm halkımıza Sincik Demokrasi Platformu adına teşekkür ediyorum. Vatanımız, Milletimiz için hayırlara vesile olur inşallah” dedi.
 
ZİYARET BEKLİYORLAR
Sincik halkı ise, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönülden bağlı olduğunu belirterek, AK Parti Hükümetinin iki kez Türkiye rekoru kıran Sincik ilçesini unutmamasını, bu rekorun ilçeye hizmet olarak dönmesini beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisine iki kez rekor düzeyde oy veren Sincik halkına ahde vefa göstererek Sincik İlçesini ziyaret etmesini beklediklerini söylediler.