BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o geziyi neden iptal etti

Başbakanlık, Başbakan Erdooğan'ın ABD gezisini iptal etme nedenini ile ilgili açıklama yaptı

Abone ol

BM Genel Kurulu’na ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılması planlanmıştı. Ancak Gül’ün kulak rahatsızlığı nedeniyle program iptal edildi ve Türkiye’yi Başbakan Erdoğan’ın temsil etmesine karar verildi. Erdoğan, 30 Eylül’deki AK Parti Kongresi’ne hazırlanmak için geziden planlanandan iki gün önce dönmeye karar verdi. Ancak bugün yola çıkması planlanan Erdoğan dün ani bir kararla programını iptal etti.

ÜÇ FAKTÖR ETKİLEDİ

Alınan bilgiye göre Erdoğan’ın bu kararı almasında üç faktör etkili oldu. Buna göre son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle uzun bir süre Türkiye’den ayrılmanın doğru olmadığı düşüncesi önemli bir etken olurken, 30 Eylül’deki AK Parti Kongresi’ne devlet başkanı ve başbakan düzeyinde katılımın çok olması nedeniyle çalışmalara verdiği önem ve BM genel kuruluna devlet başkanı düzeyinde katılımın az olması diğer nedenleri oluşturdu.

RESMİ NEDEN KONGRE

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılma amacıyla New York’a yapacakları ziyareti, AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’yle ilgili çalışmalar ve program yoğunluğu nedeniyle iptal etmiş bulunmaktadırlar” denildi.