BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o esnafların talebine onay vermedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da esnaflarla bir araya geldi. Servisçilerin plaka tahdidi taleplerine yönelik Erdoğan, böyle bir söz vermediğini, bunun fiyatları yükselteceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, servisçilerin plaka tahdidi talebiyle ilgili konuştu, böyle bir söz vermediğini söyledi. Plaka tahdidi konusunda bir adım atılması halinde bunun en büyük bedelini çocukların ödeyeceğini belirten Erdoğan, slogan atan esnafa da "Hak etmediğiniz şeyi, kusura bakmayın veremeyiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Bağcılar Spor Kompleksi’nde düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması’na katıldı. Son dönemde esnaflar için yapılan ekonomik düzenlemelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Allah'ın izniyle, tüm meselelerin üzerinden gelecek dirayete, imkana sahiptir. İş dünyamız, lütfen dedikodulara, güncel tartışmalara aldırmasın, devletin verdiği teşvikleri alın, işiniz yoksa işinizi kurun, varsa geliştirin, büyütün. Göreceksiniz ki siz yürüdükçe devletiniz de sizin önünüzü açmaya devam edecektir" diye konuştu.

"DELİKANLI OLUN, CİĞERİMİZİ YİYİN"

“Siyasette her türlü tercihe görüşe saygımız var ama bir şartla. Dürüst olunması delikanlı olunması şartıyla. Bizde Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara diyoruz ki delikanlı olun ciğerimizi yiyin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet, anayasa değişikliği konusunda, maalesef doğruları söylemiyor. Hatta konuştuklarının tamamı yalan, tamamı yanlış, tamamı iftira desek yeridir. Mesela diyorlar ki 'rejim değişecek, rejim tehlikede.' Yalan, rejim falan değişmiyor” şeklinde konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında servisçilerin tahdit konusundaki sloganları üzerine, “Ben size plaka tahdidi sözü vermedim. Eğer ben plaka tahdidi söze verdiysem o günün konuşmaları ortada gelin sözümün arkasındayım. En büyük bedeli çocuklarımız öder. Hak edinmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak veremeyiz. Burada plakalar konusuna yapılan görüşmelerde mevcut plakaların farklılık arz eder hale getirmesi konusunda bir adım atılması arz ediliyor. Ama tahdit koyduğunuz anda bir anda piyasalarda plaklar hak edilmediği bir şekilde artacak gidecek. Kimse kapris yapıp bu kaprislere ülkeyi alet etmesin. Tayyip Erdoğan verdiği bir sözün arkasında durur. O günkü konuşmamı çıkartacağım kayıtlardan. Ben plaka sorunun halledeceğimizi söyledim tahditli plaka sözü vermedim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsunuz