BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan neden artık 'metal yorgunluğu' sözünü sarf etmiyor?

Son dönemde gündeminde sürekli 'partideki değişim' olan Cumhurbaşkanı Erdoğan son iki konuşmasında neden 'metal yorgunluğu' sözünü hiç sarf etmedi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinden 'yeni dönemin şifreleri' anlatırken bu soruyu da cevaplandırıyor.

Abone ol

2019 seçimleri öncesi AK Parti'de değişim sürecini başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan her geçen gün dozunu artırıyor. Yeni dönemde partide görev alacaklarda olması gereken özellikleri sıralarken, yanlış ve hatalı gördüğü noktalarda teşkilata uyarılarda bulunuyor. Peki AK Parti'yi önümüzdeki dönemde ne gibi değişiklikler bekliyor? 'Yeni dönemin şifreleri' yazısında Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın konuşmalarının satır aralarından çıkardığı tespitlerle bu soruya yanıt veriyor.

Erdoğan'ın her fırsatta 'yeni Ömerler bulmaktan' söz etiğini söyleyen Sevli, son dönemde sıkça adını duyduğumuz 'metal yorgunluğu' sözünü de Erdoğan'ın sarf etmediğini sözlerine ekliyor. Sebebini ise teşkilatların bu sözden duyduğu rahatsızlığa bağlıyor.

Selvi'nin yazsının öne çıkan bölümleri şöyle:

Erdoğan, adeta AK Parti’nin, ‘yol haritası’nı veriyor.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarında, kimi zaman bazı uyarılar çok ön plana çıkıyor. Trabzon’da “yeni Ömer’ler bulmaktan” söz etmesi gibi. “Bu hırsızı nereden buldunuz dedirtmemeliyiz” demesi gibi.

İstanbul konuşmasında da “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye uyarıda bulundu. Erdoğan, sözünü muallakta bırakmadı. “Sosyal medya hesapları ve kimi köşe yazarları” diyerek açık adres verdi. “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısının arkasında yatanlara bakıp, anlık bir çıkış olup olmadığını ölçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor.