BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Erdoğan müjdeyi verdi! Bizzat takipçisi olacak

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik imkanı geliyor. Her 5 yıla 1 yıl yıpranma payı için tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi sağlık çalışanları camiasında sevinçle karşılandı.

Abone ol

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik imkanı, 16 Nisan'dan hemen sonra hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenen 'Tıp Bayramı' programında, bu konudaki müjdeyi verdi.

YASAL DÜZENLEME REFERANDUM SONRASI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarına 2014'te yıpranma payına ilişkin bir söz verdiğini de anımsatarak, "5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak, bir sözüm vardı. Değerli kardeşlerim, 2 gün sonra parlamento kapanıyor ve burada bir yasal düzenleme yapılması gerektiği için inşallah 16 Nisan'dan hemen sonra biz bu yasal düzenlemeyi yapmak suretiyle bu yıpranma konusunu süratle çözeceğiz, onu ben tekrar burada ifade edeyim." dedi. Erdoğan, konunun bizzat takipçisi olacağını sözlerine ekledi. 

YIPRANMA HESAPLANACAK

Sağlık çalışanları yeni sistemde çalıştıkları sürelere göre prim günü kazanacak. Böylece 4 yıl çalıştıklarında 5 yıl çalışmış gbi i hesaplama yapılacak. Böylece 20 yıl çalışan bir sağlıkçı için prim günü 25 yıla çıkacak. Bu da erken emeklilik getirecek.