BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan MHP'li komutana bedel ödetti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de yaşadığı bir olayı anlattı, kafalar iyice karıştı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah Ankara Ticaret Odası'nda bir toplantıya katıldı. Konuşmasının büyük bir bölümünde partisinin 8.5 yıllık icraatlarını anlatan Erdoğan, laf arasında Çanakkale'de yaşadığı bir olayı anlattı. Ancak Erdoğan'ın anlattığı olay basit bir anıdan ibaret değildi. Erdoğan'ın sözleri Balyoz Darbe Planı davasından tutuklanan MHP'nin milletvekili aday Engin Alan'la ilgili kafalarda soru işaretleri yarattı.

Erdoğan, Çanakkale'de yaşadığı olayı "Bir ülkenin başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı takdirde bedelini öder. Bedelini de ödedi. Çanakkale'de anma törenlere gidiyoruz bu beyefendi ayağa kalkmadı. Ondan sonra gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu" cümleleriyle aktardı.

ERDOĞAN NE KAST ETTİ?

Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği Engin Alan için söylediği 'bedel', Temmuz 2010'daki Yüksek Askeri Şura kararlarıydı. YAŞ kararlarında terfi bekleyen Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 11 Balyoz sanığına terfi verilmemişti. Kamuoyunda YAŞ kararlarında Erdoğan'ın etkili olduğu tartışmaları da yapılmıştı.

1.20110518172538.jpg

MHP'DEN ADAY

Başbakan'ın toplantıda yaptığı konuşmada sözünü ettiği korgeneral ise Türkiye'nin yakından tanıdığı Engin Alan'dan başkası değildi. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alan, 12 Haziran seçimlerinde MHP'nin de milletvekili adayı oldu.

video

ENGİN ALAN OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI

Sözcü Gazetesi'nde geçen yıl konu ile ilgili olarak yer alan haberde ise Engin Alan'ın, Erdoğan'ın bugün dile getirdiği olayla ilgili ifadeleri yer almıştı.

Çanakkale'de görev yaptığı yıllarda Erdoğan'a karşı sergilediği tavrı anlatan Alan, "18 Mart törenlerinden Kolordu olarak biz sorumluyduk. Bütün program yapıldı. Bana Vali aracılığı ile haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmiş, töreni geç başlatsınlar diyor! Kabul etmedim, emir değişmez dedim. O da zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay budur" diye konuştu.