BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Merkel basın toplantısında bomba açıklamalar: FETÖ sorulunca...

ALMANYA'da Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısından son dakika açıklamalar geldi. Toplantıya damga vuran ise FETÖ'cüler ve PKK'lıların iadesi konusunda yaşanan diyalog oldu.

Abone ol

ALMANYA'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel ile görüşmesi büyük bir merakla bekleniyordu. 1 saat süren görüşmeden sonra iki lider basın mensuplarının karşısına çıktı. Canlı yayında Erdoğan ve Merkel arasında FETÖ ve PKK'lı teröristlerin iadesi konusunda 'atışma' oldu. Angela Merkel 'iade' konusunda diretirken FETÖ için de Gülen hareketi demeyi seçti. Merkel'in açıklamalarına Erdoğan da canlı yayında karşılık verdi. İşte o açıklamalar:

Merkel - PKK Almanya’da yasaklanmıştır. FETÖ konusunda Türkiye’nin tabi ki savlarını son derece ciddiye alıyoruz ama daha çok bilgiye ihtiyacımız var, nesnel bulguya ihtiyacımız var.

Erdoğan -Binlerce PKK terör örgütü mensubu Almanya'da bulunuyor, dağınık olarak değişik yerlerde bunların bulunduğu bir vaka. FETÖ terör örgütünün yüzlerce mensubu (Almanya) buralarda bulunuyor.

-PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul edip beyan eden Almanya için bunu yapmaktan daha kolay bir şey olmaz. Aramızda suçluların iadesi anlaşması var. Bu çerçevede suçluları yakalayıp teslim etmek ülkelerimizin huzuru için önem arzediyor.

ERDOĞAN'DAN ENVER ALTAYLI AYARI


Basın toplantısında bir gazeteci Merkel ve Erdoğan'a "Enver Altaylı'nın 14 aydır tutuklu olmasını' sordu. Bu soruya önce Merkel yanıt verdi ve şunları söyledi:

MERKEL: Ben tabi aramızda nasıl konuştuğumuzu tek tek anlatacak değilim. Ama somut olarak ele alıyoruz tabi ki. Mesela sizin adını verdiğiniz kişi şu anda işimizi zorlaştıran vakalardan biri. Toplam 5 vaka var.

Merkel'in bu sözlerine Erdoğan'dan "bağımsız yargı" hatırlatması ile şu karşılık geldi:

-"Ne ben Almanya'nın hukuk sistemini, mahkemelerini eleştirme hakkına sahibim ne sizler Türk yargı sistemini eleştirme hakkına sahipsiniz. Çünkü yargılar bağımsızdır ve verdikleri kararlara saygı duyulur.

-"Kendi ülkemde bile beğenmediğim kararların verildiği zamanlar olmuştur. Ama uymak durumunda kalmışımdır. Saygı duyarız, duymayız ayrı konu.

-"Türk yargısı bırakılması gerekli olanları zaten tutuksuz yargılanmak üzere bırakmıştır. Enver Altaylı'yı acaba ben sorsam tanır mısınız, geçmişinde neler olduğunu bilir misiniz? Acaba bu istihbarat sisteminde ne gibi işlevler görmüş, Türk yargısı bu kişiyi niçin tutuklamış? Onun için biz yargıya saygı duymak zorundayız.

Erdoğan Merkel basın toplantısında salondan atılan kişi

Erdoğan-Merkel basın toplantısına Can Dündar olayı damga vurdu!