BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan medyayı topa tuttu

Başbakan Erdoğan medyanın uydurma haberler yaptığını iddia etti

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele gibi hassas meseleler başta olmak üzere, medyada "kaynağından doğrulatılmamış uydurma ve hayal senaryoların" haber yapıldığını gördüklerini ifade ederek, "Bunu yapan basın mensubu arkadaşlara söylüyorum: Kusura bakmayın ama eğer kötü niyetli değilseniz ya sizi işletiyorlar ya da bu rivayetleri işlerine geldiği gibi size fısıldayanlara alet oluyorsunuz demektir" dedi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki istişare ve değerlendirme toplantısının kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeniden büyüklüğünün farkına vardığını söyledi.

Konuşmasında, son günlerde basında çıkan bazı haberlerle ilgili konulara açıklık getirmek istediğini ifade ederek, terörle mücadele gibi hassas konular başta olmak üzere medyada "kaynağından doğrulatılmamış uydurma ve hayal senaryoların" haber yapıldığını gördüklerini söyleyen Erdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve istişare toplantıları gibi bazı kapalı toplantılar sonrasında kendilere atfen yapılan haberlerin bile buna dahil olduğunu kaydetti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben, tüm medyayı özellikle ciddiyete ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Ayrıca bugün, bu tür yanlışları biz gazetelerde okuyunca doğrusu ülkemiz adına üzülüyoruz, şok oluyoruz. Bizim adımıza ne pazarlıklar yapılıyormuş, aman Yarabbi... Peki, halkımız bu yalan haberlere inanırsa kim kazanır, kim kaybeder, yani siz daha fazla satacağınızı mı zannediyorsunuz veya daha fazla izleyici bulabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Hayır, hep kaybediyorsunuz. 70 milyonluk Türkiye'de bugün eğer, 3 milyon yazılı medya satıyorsa, burada bir yanlışınız var, bu yanlışın üzerinde durun. Burada ciddi bir su kaçağı var, bunun üzerinde durun. Yoksa bugün bir gazetenin 15-20 milyon satması lazım. Bugün Türkiye'de 1 milyonu bulan gazete yok, en fazla satan 600-700 bin satıyor. 70-80, yeri geliyor 120 sayfa gazete çıkarıyorlar. Böyle çalışıyorlar ve böyle bir gazetecilik anlayışı da yok."