BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan madalyayı tıpış tıpış verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yahudi lobisinin geri istediği madalyayla ilgili konuştu, Erdoğan'ın Köşk'e çıkamayacağını iddia etti.

Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu, NTV'de konuştu. Erdoğan'ın Köşk'e çıkma ihtimalinin bulunmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun adaylığına ilişkin parti içi itirazları da önceden tahmin ettiğini söyledi. 

CHP lideri, NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı.  Programın ilk bölümünde, Gazze saldırısı nedeniyle İsrail'e yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan'dan istenilen madalya konuşuldu. CHP lideri konu hakkında şunları söyledi: 
 
"Ben, Gazze’de yaşanan dram dolayısıyla ‘madalyayı iade et’ demiştim. Hiç ses çıkmadı, iade de etmedi. Ama 'İsral’le ne ilgisi var onların' dedi. Eğer iade etseydi, kendi iradesiyle iade etmiş olacaktı. Ama onlar nasıl madalya vermeye karar verdilerse, şimdi ‘geri ver’ diyorlar. 
 
Hangi yüzle ve nasıl geri verecek? Bizim sözümüzü dinleseydi; her eleşritiriyi kendi şahsına yönelik olarak algılıyor ama dış politika milli olmalı diye düşünürüz biz. Biz defalarca uyardık ama o ‘biz doğruyuz’ dedi. Bugün yalnızlaşan bir Türkiye var. Yarın madalayı iade edip etmeyeceğini merak ediyorum, tıpış tıpış götürecek ve iade edecek..."  

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu ülkenin yetiştirdiği ender değerlerden birisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, boykot çağrılarıyla ilgili de net konuştu. Kılıçdaroğlu, mutlaka oy verilmesini istedi, üçünü de beğenmeyebilirler ama yine de bir tercihte bulunmaları gerekir diye konuştu.
 
Parti içerisinde İhsanoğlu'na yönelik itirazları önceden tahmin ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, herhangi bir partiye lider seçilmediğini anlattı. Abdullah Gül'ün her şeye rağmen cumhurbaşkanlığını görevini belli bir çıtanın altına düşürmeden sürdürdüğünü de söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının mümkün olmadığını iddia etti.