BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan 'Kurunun yanında yaş da yanıyor'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde polisleri ağırlayanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kurunun yanında yaş da yanıyor" dedi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis teşkilatının 170'inci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde polisleri ağırlıyor

10 Nisan Polis Günü'nde 81 ilden gelen 400 polisi ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görev yapan 270 bin polisi tebrik etti.

Karaman'da su ve çamur dolu çukurda 8 yaşındaki çocuğu kurtaran Alper Arıcan, Karabük'te caddede yürüyen bayanları rahatsız eden gençleri kurtaran Abdullah Kaptankıran, Zonguldak'ta Kilyos plajında bir genç kızı kurtaran Serkan Aslan'a teşekkür etti.

Türkiye genelinde yapılan teşkilat arasındaki atış şampiyonasında derece alan polislere tebrik etti.

- Son olarak paralel örgüt polis içinde örgütlendi. Bu bölmeye örnek paralel yapıdır. Polis içinde mensupları çıktı. Ülkesine ve milletine ihanet edecek şuursuzlar yüzünden hiçbir polisimizin rencide edilmesine razı olamam. Ama gel gelelim ki kurunun yanında yaş da yanıyor.

- Her yerde olduğu gibi emniyet teşkilatında da araya karışan çürükler ayıklanıyor. Polisle milletin arasına nifak sokmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı.

Türkiye hiçbir zaman rahat bırakılmayacak bir ülkedir. Bu millet kıskanılan bir millettir. Burada 1000 yıllık bir hesaplaşma sözkonusu. Çanakkale'de askeri bakımdan tüm güçleriyle yüklenmelerine rağmen netice alamayanlar, Kurtuluş Savaşıyla bu devletin kurulmasına rıza gösterdiler. Ama asıl niyetlerinden vazgeçmediler. Her dönemde Türkiye'yi kendi içine kapatmak için çaba sarfettiler. Uzun süre başarılı da oldular. Buna rağmen akan su kendi mecrasını buldu. Türlü darbe girişmlerine, ekonomik kriz tehditlerine rağmen bu yolda yürümeye devam ediyoruz.

Şimdi yeni bir yol ayrımına geldik. 1940'ların şartlarında kurulan sistem artık yama tutmaz hale geldi. Bu motor bu kasaya küçük geliyor. Yetersiz geliyor artık, çekemiyor. Öyleyse motoru güçlendirmek lazım. Veya sıfırdan yenilemek lazım. Kimileri farkında olmayabilir, ben damdan düştüm ve biliyorum, nerede ne tür aksamalar var, bunları gayet iyi biliyorum. Yerel yönetimlerde de biliyorum, İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. 12 yıl başbakanlığımda nerede ne aksaklık var gayet iyi biliyorum.

Her doğum sancılı olur" diyen Erdoğan, karşı çıkanlar olabileceğini belirterek "Biz bu gücü bu enerjiyi Türkiye'nin 2023 hedefleri için itici güç haline getirmek istiyoruz" dedi.

-Türkiye'yi yeniden dizlerinin üzerine çökertmeye çalışan kumpaslar devam ediyor. Çözüm sürecine, tüm şımarıklıklara rağmen bunun için destek veriyorum. Paralel devlet mücadelesine bunun için devam ediyorum. Yeni Türkiye'yi bunun için istiyorum. Türkiye 2023 vizyonunu kaybederse her bakımdan istikametini yitirir. Bunun için her birlikte geleceğimize sahip çıkacağız.

- İç Güvenlik Yasası çıkıyor. Niye rahatsız oldular, niye rahatsız oluyorlar? Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım. Tek dertleri var, polis güvencede olmasın. Bugüne kadar hep öyle hareket ettiler. Bu yasa polisi biraz daha güvence altına aldığı için, daha bu noktada ileriye ulaşabilmesi noktasında, onları bu rahatsız etmeye başladı.

- Kul olarak Allah'tan başka bizim hiçbir tapacak hiç  bir kulluk edecek merciimiz yoktur. Bize çalıştığımız şu devlet dairelerinde üslerimizin hukuka uygun olarak verdikler talimatlar yerine gelir, ona ters olanlar yerine getirilmemelidir. Size hukuk açısından verdiği talimatlardır has olan. Kurumlar içinde imamlar var. Biz camilerde bilirdik ama polis içinde de varmış. Şemalarla önümüze geldi. Sonra bu imamlar tası tarağı toplayıp Türkiye'yi terk ettiler.