BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  SEÇİM

Erdoğan Köşk'e 'özel ekip' kuracak

Görev süresi bitmek üzere olan Gül'ün ekibi çantalarını toplamaya başladı. Erdoğan, özel kararname ile yeni ekip kuracak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 28 Ağustos’ta bitecek olması nedeniyle Çankaya Köşkü’nde birlikte çalıştığı yakın kurmayları da bavullarını toplamaya başladı. 

Yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise kendisine Cumhurbaşkanlığı’nın teşkilat yapısını istediği gibi oluşturma yetkisi veren özel kararname ile 28 Ağustos’tan sonra Köşk’te güçlü bir ekip kurması bekleniyor.

GÜL, BAZILARININ ATAMALARINI YAPTI 

Gül’ün ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri’nin yanısıra Özel Kalem Müdürü ve çok sayıda başdanışman da Çankaya’dan ayrılacak.  Gül’ün yakınındaki isimlerden biri olan Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş, Resmi gazete’de dün yayımlanan kararname ile Türkiye’nin Romanya Büyükelçiliği’ne atandı. Ertaş, Dışişleri Bakanlığı döneminde de Gül ile birlikte çalışmıştı. Gül, Köşk’ten ayrılmadan önce Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı’yı haziran içinde Danıştay üyeliğine seçti. Boyalı’nın yeni görevine başlamasından sonra DDK Başkanlığı’na Faik Ceceli getirildi. Gül, geçen yıl da, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz’u Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçmişti. Emin Kuz’dan boşalan genel sekreter yardımcılığı görevine atama yapılmamıştı.

İSEN, AKADEMİK HAYATA GERİ DÖNÜYOR

Gül’ün, 7 yıl birlikte çalıştığı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in, 28 Ağustos’tan sonra akademik hayata dönmesi bekleniyor. Gül’ün Dış Politika Başdanışmanı Gürcan Balık, bir süre önce Dışişleri Bakanlığı’nda merkeze çekildi. Bu görevi geçici olarak Cumhurbaşkanlığı’nın ilk yıllarında da Gül’ün başdanışmanı olan Gürcan Türkoğlu yürütüyor. Türkoğlu da Gül’ün ardından resmi görev yeri olan Dışişleri Bakanlığı’na fiilen dönecek.

AHMET SEVER VE KEMAL İLTER DE GİDİYOR

Basın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever de, Gül ile birlikte Köşk’e veda edecek önemli kurmaylardan biri olacak. Gül’ün ekibi içinde yer alan Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter de Çankaya’dan ayrılacak isimler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı’nın güvendiği isimler arasında ilk sırada yer alan Koruma Başkanı Osman Çangal da, Köşk’teki görevini bırakacak.

GÖREVE DEVAM EDECEK İSİMLER KİM?

Çankaya Köşkü’ne veda edecek başdanışman ve danışmanlar da şöyle: Erşat Hürmüzlü, Zeynep Damla Gürel, Ahmet Ertürk, Durmuş Yılmaz, Cemil Antalyalı, Yusuf Müftüoğlu ve Nimet Tanrıverdi.

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL KARARNAME 

28 Ağustos’ta Çankaya Köşkü’ne çıkacak olan yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar kamuoyunun fazla gündemine gelmeyen bir yetkiyi kullanması bekleniyor. 1982 Anayasası ile yeni bir düzenleyici işlem türü olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ihdas edildi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı teşkilatını istediği gibi tek başına imzalayacağı kararname ile düzenleyebilme yetkisine sahip bulunuyor. Erdoğan’ın ayrıca Çankaya Köşkü’nde başdanışman ve danışmanlardan oluşan güçlü bir ekip kurması bekleniyor.