BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  MEDYA

Erdoğan Köşk adaylığını açıklamıyor çünkü...

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugünkü köşesinde, Başbakan Erdoğan'ın neden Köşk adaylığını açıklamadığı yazdı.

Abone ol

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin 'Ankara'da büyük yarış: Erdoğan'ın yerine kim geçecek?' başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan'ın neden cumhurbaşkanı adayılığını açıklamadığıyla ilgili bir iddiada bulundu.

ORTADA NEDEN ADAY YOK?


Yetkin, 10 Ağustos’taki ilk tur seçime 70 gün kaldığını ama daha hiçbir adayın belli olmadığını belirterek şöyle yazdı:

"MHP lideri Devlet Bahçeli ‘Çatı aday’ arayışında her partinin kapısını çalıyor; en son dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘Erdoğan’a karşı adaylık’ önerisi götürdüğü haberlerini reddetti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendi partisinden ama toplumda geniş kabul görebilecek bir isim için kitle örgütleriyle temasta; CHP salt Erdoğan karşıtlığı üzerine strateji kurmayacak gibi bu defa. HDP/BDP zaten kendi dünyasında. Orada seçimi AK Parti’ye karşı koz olarak kullanıp Abdullah Öcalan mı olur, özerklik mi olur bir 'Kazanım elde eder miyiz?' sorusu ağır basıyor; artık kimin kozu büyükse."

AK PARTİ'DEKİ KARARSIZLIĞIN NEDENİ... 

AK Parti’deki kararsızlığa anlam verenin zor olduğunu vurgulayan Yetkin, bunun nedenini 'Başbakan'ın yerine geçecek' ismin belli olmamasına bağladı:

"Yeni Şafak’ta Abdülkadir Selvi yazdı. PollMark’ın anketinde Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olursa oy vereceğini söyleyenler yüzde 53’ü bulmuş. Daha geçenlerde kızının evlilik törenine Erdoğan’ı şahit alacak kadar aileye yakın duran Selvi, Emine Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına karşı olduğunu söylese de 'ailenin tavrında da bir esneme olduğu' haberini veriyor bize.

Peki, o zaman Erdoğan daha neyi bekliyor adaylığını açıklamak için?

Erdoğan bekliyor, çünkü…

Akla gelen ilk cevap, Erdoğan’ın kendi seçilip Çankaya Köşkü’ne çıkarsa hükümetin ve partisinin başına kimin geçeceğinin henüz belli olmaması.

AK Parti’nin akıbetinin de Turgut Özal sonrası ANAP gibi olması, Erdoğan sonrası gerileme devrine girmesi endişesi parti kademelerinde yayılıyor. Afyon toplantısında "Yıldırım Akbulut modeli yanlış olur" söyleyen bir vekile Erdoğan’ın çıkıştığı yazıldı.

Çünkü Gül’ün "Ben yokum, bugünkü koşullarda" şartını koymasından bu yana asıl soru, Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin gerileme devrine girmemesini kimin sağlayacağıdır."