BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  MEDYA

'Erdoğan korkudan istifa etmiyor'

MHP'li Türkkan, AK Parti'deki asıl kararın Erdoğan'ın çevresindeki üç beş danışmanın karar vereceğini iddia etti.

Abone ol

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, yeni başbakanı AK Parti kurmaylarının değil Erdoğan'ın etrafındaki danışman grubunun belirleyeceğini iddia etti. Yiğit Bulut gibi bir ismin ekonominin dümenindeki Ali Babacan'a, Şamil Tayyar'ın da Cumhurbaşkanı Gül'e ayar verdiğini söyleyen Türkkan, "AK Parti'nin ayarı kaçtı" diye konuştu. 

Lütfü Türkkan, STV Haber'de Ankara gündemini değerlendirdi. Türkkan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP'nin başarısının, güçlü olduğu seçim bölgeleri üzerinden sorgulanması gerektiğini ileri süren Türkkan, bu bölgelerde Ekmeleddin İhsanoğlu'na gereken desteğin verildiğini söyledi.

"BAŞBAKAN KORKUYOR"

Erdoğan'ın şu anda dört sıfatı birlikte taşıdığını söyleyen Türkkan, bu yapıyla Erdoğan'ın Saddam'ı hatta eleştirdiği Esed'i aratmadığını iddia etti. Erdoğan'ın istifa etmemesinin nedenini de "korkuya" bağlayan Türkkan, "Sayın Başbakan yürekli bir savcı çıkar" diye korkuyor diye konuştu.

"YİĞİT BULUT DİYE BİR ADAM..."

AK Parti'de yaşanan tartışmaları da canlı yayında değerlendiren Türkkan, parti de "ayarının kaçtığını" söyledi. "Yiğit Bulut denen adam dürüstlüğüyle tanınan Ali Babacan'a, Helin Avşar ile röportaj yapan Şamil Tayyar'ın da Cumhurbaşkanı Gül'e ayar verdi" diye konuşan Türkkan, Erdoğan'ın önünde iki seçenek olduğunu söyledi. 

İşte Türkkan'ın canlı yayındaki o sözleri;