BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,90
GÜNCEL

Erdoğan konuşurken toplantıya sızan 'salon teröristleri'

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'li 7 protestocunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu programa yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sızmayı başarması tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin programına yoğun güvenlik önlemlerine rağmen 7 YPG’li protestocu sızdı.

Marriot Marquis Otel’deki Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra çıkan olaylarda ilk müdahaleyi siyah takım elbiseli özel güvenlik görevlileri yaptı. İşte Erdoğan konuşurken toplantıya sızan salon teröristleri

Protestocuların salondan çıkartılmasının ardından Gizli Servis duruma el koydu. Erdoğan otelden ayrılana kadar salona giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya tepkisini "Üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim’ sözleriyle dile getirdi. Erdoğan’ın korumalarının protestocuların etkisiz hale getirilmesine müdahil olmaması dikkat çekti.

BAZILARI ERDOĞAN TİŞÖRTÜYLE SIZDI

ABD PKK'yı terör örgütü olarak kabul etse de, YPG'nin onun Suriye'deki uzantısı olduğu yönünde Ankara'nın ısrarlı çıkışlarına kulak tıkıyor.

Protestocular salondan dışarı çıkartılırken yere yatırılan kişilerden birinin Washington’daki 25 Mayıs’ta Washington’da Kürt Politikaları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferansta gördüğümü hatırladım.

PYD lideri Salih Müslim’in video konferansla katıldığı toplantıda söz alıp Müslim’e bir soru yöneltmişti. Kahve arası sırasında gidip kendisine kim olduğunu sorduğumda ‘Rakka’da savaştım. Amerikalıyım’ demişti. Ceketinde bir YPG rozeti vardı. Tam kartını vermek üzereyken Türk gazeteci olduğumu söyleyince kartı geri çekip ‘Türk basınına konuşmuyoruz’ demişti.

Bir diğer YPG’li protestocunun ise yine Rakka’da savaşan Lucas Chapman olduğu tespit edildi. TASC’tan bir yetkili protestoculardan birinin içeri rahat girebilmek için Erdoğan tişörtü giydiğini söyledi.

Özel güvenlik görevlileri gizli servisten ajanların eşliğinde dışarı çıkarttıkları 5 protestocuyu New York polisine teslim etti. Protestocuların poliste ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sitene Ekle