BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kimi işaret etti bomba iddia!

Habertürk gazetesi yazarı Yavuz Semerci'den dikkat çeken iddia... Hükümet 3. Havalimanı'na finansal kaynak bulamıyor mu?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam TÜMSİAD iftarında 3. Havalimanı ve 3. Köprü inşaatlarını işaret ederek söylediği "Büyük projeleri durduranlar karşısında beni bulur" sözlerinin hedefi kimdi?

Sözlerin hedefi koalisyon görüşmelerini yürüten muhalefet partileri gibi yorumlansa da Habertürk gazetesi yazarı Yavuz Semerci bugünkü köşesinden farklı bir iddia ortaya attı.

Yavuz Semerci "Erdoğan kimi işaret etti?" başlıklı bugünkü yazısında Erdoğan'ın sözlerinin asıl hedefi büyük projelere kredi vermek istemeyen finansörler olduğunu ileri sürdü. 

"Muhalefet partileri içinde şu anda yürüyen dev projeleri iptal edeceğini söyleyen bir kişi bile çıkmadı. Üstelik "Projeler aynı şevkle devam edecek" diyenleri televizyon programına konuk aldığımı hatırlıyorum. Peki bu uyarı neden?" diye soran Semerci şunları yazdı:

"Sanırım, eğer koalisyon hükümeti kurulur ve yasama faaliyeti de başlarsa 17/25 Aralık soruşturmaları kapsamında yeni havalimanını inşa eden şirketlerin sahipleri de yargılamanın içinde olacak.
Bu durumun havalimanı inşaatına zarar verebileceği düşünülüyor olabilir.

Bir nokta daha var. Bu projeye kredi verecek bankalar artık nazlanıyor.
Belki Erdoğan'ın uyarısı "korkacak" finansörlere ya da siyasi baskının kalktığını sanan bankacılara yöneliktir. Halk beklenmedik cesur çıkış yapanlara "Yürek mi yedin" diye takılır.
O yüzden muhalefet alınmasın. Bana göre mesaj, havalimanı inşaatı için kredi verirken nazlanan bankacılaradır. Bir de ürkek müteahhitlere "Sakin olun" mesajıdır...

Yoksa diğer büyük projeler aldı başını gidiyor. Neredeyse hepsi, birkaç yıla kalmadan tamamlanacak.
Köprü, Körfez geçişi, otomobiller için Boğaz geçişi...

ekran-resmi-2015-07-15-12.19.25.png

ERDOĞAN BU AKŞAM 3. HAVALİMANI'NDA OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün iftar programı kapsamında 3. Havalimanı inşaatına gidecek. Şantiye alanında iftar yapacak olan Erdoğan'ın, açıklamalarında ne söyleyeceği merak konusu.