BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadım çünkü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanından geçerken neden tokalaşmadığını böyle açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan tokalaşmamasıyla ilgili olarak "Birileri hem Cumhurbaşkanı’na kalkıp ‘kalpazan’ diyecek, her türlü hakareti edecek, hem de gelip elinin sıkılmasını bekleyecek. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Hırvatistan'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'yla ilgili neden tokalaşmadığını açıkladı.

Gazetecilerin "Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde de kendisiyle tokalaşmadınız?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

SAYGI DUYARSA BİZ DE ONA SAYGI DUYARIZ

"TBMM Başkanımızın bazı ifadelerinden hareketle yaygara koparılarak bir yere varılabileceğini düşünmüyorum. Ama muhalefette her olayda sadece hakaret peşinde koşanlar olduğu malum. Başlarındaki zatın sağda solda benimle ilgili hakaretamiz konuşmaları ortada. Birileri hem Cumhurbaşkanı’na kalkıp ‘kalpazan’ diyecek, her türlü hakareti edecek, hem de gelip elinin sıkılmasını bekleyecek. Böyle bir şey olabilir mi? Ben parlamentoda değilim. Bu ülkenin Cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla bir insan saygı duyarsa, biz de ona saygı duyarız. Bu makamdayız diye, sağ yanağımıza vuranlara hiç ses çıkarmayıp bir de sol yanağımızı çevirecek değiliz. Kusura bakmasınlar, Tayyip Erdoğan böyle biri değil."