BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kesin talimat verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin 'doğal afet şehidi' olarak değerlendirilmesiyle ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamada hayatını kaybeden askerlerle ilgili, ''Onlar da şehittir. Bu konuda onların hakları neyse teslim edilecek. Bakanlar Kurulu'nda Başbakanımız bu konuda kesin talimat verdi'' dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'yı makamında kabul etti.

Eroğlu, vatan, bayrak, millet için canlarını seve seve feda eden şehitlerin isimlerinin ilelebet yaşatılması gerektiğini söyledi.

BİZ ONLAR SAYESİNDE AYAKTAYIZ

Türkiye'nin tarih boyunca şehitler verdiğini anlatan Eroğlu, ''Biz onlar sayesinde ayaktayız. Bu ezanlar susmuyorsa onların sayesinde. Allah onlardan razı olsun. Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik makamı. Keşke biz de o makama erişebilsek ama tabii şehitlerin acısı bizlerin yüreğini yakıyor'' diye konuştu.

BU ÇAPULCULARIN İŞİ DEĞİL

Hükümetin terör konusunun üzerine sonuna kadar gittiğini belirten Eroğlu, ''Artık gelmelerini beklemiyoruz, onları inlerinde vuruyoruz. Temizlik harekatı başladı. Bunlar, bu çapulcuların işi değil zaten. Arkasında Türkiye'nin yükselişine tahammül edemeyen, önünü kesmek isteyen birtakım dış güçlerin etkisi var tabii. Yoksa üç beş çapulcunun yapacağı şey değil'' dedi.

Eroğlu, şehitlerin ismini yaşatmak ve ailelerine hem manevi hem de maddi açıdan destek olmak önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

DOĞAL AFET ŞEHİTLERİ

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin ''doğal afet şehidi' olarak değerlendirilmesiyle ilgili de Eroğlu, ''Yönetmelikte aslında öyle arzu edilmemesine rağmen, mevzuat gereği yapılan bir şey. Yoksa onlar da şehittir. Bu konuda onların hakları neyse teslim edilecek. Bakanlar Kurulu'nda Başbakanımız bu konuda kesin talimat verdi'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki 26 Ağustos Tabiat Parkı'nda, İstiklal Marşı'nın nasıl kazanıldığını anlatan panoramik müze kuracakları müjdesini de verdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da Bakan Eroğlu'na, derneklerini ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Uran, derneklerinin ana hedefinin şehit aileleri ve malul gazilerin sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları aramak olduğunu söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin Temmuz ayında çıkardığı torba kanunla şehit aileleri ve gaziler konusunda iyileştirmeler yapıldığını hatırlatan Uran, ancak özlük haklar ve maaşlar konusunda hala yapılması gereken çalışmalar olduğunu savundu.