BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan kendisine çeki düzen versin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin tarihini gündeme getiren Başbakan Erdoğan'ı böyle uyardı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Sayın Başbakan ve milletvekillerinin kendilerine çeki düzen vermelerini istiyorum. Uzun süredir CHP Genel Başkanı'na ve diğer partilerin yetkililerine her türlü hakareti ettiler. O yetmedi, şimdi insanların özel yaşamlarına el attılar'' dedi

Ataşehir Örnek Mahallesi pazar alanında seçim otobüsünden halka seslenen Tekin, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, bu süreçte halkın çok önemli bir karar alacağını belirtti.

Tekin, ''Bu süreçte ya Türkiye rahat bir nefes alacak ya da freni patlamış bir kamyon şoförü gibi nereye çarpacağı belli olmayan bir Başbakan'la karşı karşıya kalacak'' diye konuştu.

ÇEKİ DÜZEN VERMELERİNİ İSTİYORUM

Vatandaşların ''yuh'' çekmesi üzerine Tekin, ''Bize yuh yakışmaz, bize analara küfür etmek yakışmaz. Ancak onların ağızlarına yakışır. Onları bu hakaretlerinden dolayı şiddetle kınıyorum. Sayın Başbakan'ın ve milletvekillerinin kendilerine çeki düzen vermelerini istiyorum. Uzun süredir CHP Genel Başkanı'na ve diğer partilerin yetkililerine her türlü hakareti ettiler. O yetmedi, şimdi insanların özel yaşamlarına el attılar. Telefonlarını dinlemeye başladılar'' dedi.

Tekin, İstanbul'da birçok yerde tapu sorunu yaşandığını, bu sorunu CHP'nin çözeceğini kaydetti.

BAŞBAKANIN TARİHİ

Türkiye'de işsizlik ve yoksulluk ile sağlık ve eğitim alanındaki sorunların devam ettiğini, CHP'nin bu sorunların çözümü için projeler ürettiğini belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Başbakan, Türkiye'deki sorunları unutmuş, CHP'nin tarihiyle hesaplaşıyor. CHP'nin tarihi; Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bu tarihte yolsuzluk, ihale yolsuzlukları, insan kayırma yoktur. Bu tarihte Türkiye'nin geleceği vardır. Şanlı bir tarih vardır. Biz tarihimizle övünüyoruz. Ama Sayın Başbakan'ın tarihine bakmak lazım. Başbakan'ın tarihinde kayıp trilyonlar, yolsuzluklar, Deniz Feneri var.  Tarihinde bu kadar karanlık süreci olan bir insanın, CHP'nin tarihiyle hesaplaşacak yüzü, onuru, haysiyeti varsa, işte Kemal Kılıçdaroğlu orada.''