BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kendini padişah sanıyor!

Gazeteci Mehmet Altan, Başbakan'a sert sözlerle yüklendi, 'Kendisini Türkiye’nin padişahı zannediyor!' dedi.

Abone ol

Bugün gazetesinden Fatih Vural’a konuşan Mehmet Altan, Türkiye’deki çalışma koşullarını ve siyasi ortamı anlattı. Altan, Başbakan Erdoğan'a çok sert ithamlarda bulundu.

"Tayyip Erdoğan’ın Soma’da bu kadar öfkelenmesini neye bağladınız?" sorusuna Tayyip Erdoğan’ın bireysel kimliği ile tüzel kimliği (Başbakanlığı) arasında ayrım yapabilecek bir donanımı olmadığını söyleyerek yanıt veren Altan şöyle devam etti:

'HER NEFATİF OLAYI KENDİNE KARŞI YAPILMIŞ OLARAK GÖRÜYOR'

"O, kendisini Türkiye’nin padişahı zannediyor! İktidar kendisi için en vazgeçilmeyecek unsur. Yolsuzluk, hukuksuzluk da geri dönülemeyecek noktada olduğu için kendini bir kaplan üstünde hissediyor. Oradan da inemiyor. Her negatif olayı, kendine karşı bir hakaret olarak niteleyip üstünü örtmeye çalışıyor."

'BAŞBAKAN İÇİN SOMA'DA BİR İLK YAŞANDI'

Başbakan'ın “Bu işin fıtratında var” deyip Soma'daki ölümleri sıradanlaştırmaya çalıştığını belirten Altan, "Türkiye’deki en büyük kazaları 100 yıl önceki dünya kazalarıyla meşrulaştırmaya kalkarsanız, insanlar sizin vicdanınızdan kuşkuya düşer. 12 yıllık başbakanlığında ilk kez, güvenliği için markete sokuldu. Arabası tekmelendi" dedi.

'İSYAN BÜYÜYÜNCE...'

Erdoğan'ın “Ben nerede yanlış yapıyorum?” diye düşünebilecek bir hali olmadığını ifade eden Altan, şöyle devam etti: "Toplumun isyanı büyüyünce, aradan çekilip, şirketi hedef gösterdiler. Onu da gerektiği gibi sorgulamadan, tıpkı Deniz Feneri ve 17 Aralık gibi, sündürmenin hesabını yapıyorlar."

Mehmet Altan'ın söyleşisinin tamamını okumak için