BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Katar’a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Katar’ın bölgedeki gelişmelere bakış açısının büyük ölçüde örtüştüğünü belirterek, “Körfezin ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Katar’ın bölgedeki gelişmelere bakış açısının büyük ölçüde örtüştüğünü belirterek, “Körfezin güvenliği ve istikrarı, ülkemizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Katar’a gitti. Hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, seyahatine ilişkin bilgi verdi.
Katar ziyaretinin Cumhurbaşkanı olduktan sonra uluslararası düzeydeki 3. ziyareti olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Önce KKTC, ardından Azerbaycan ve bugün de Katar’a bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Katar’la bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilerde de Türkiye-Katar arasında gerçekten son yıllarda ciddi olumlu gelişmeler var. Bunlar da artarak devam ediyor. Bölgedeki kaygı verici gelişmelere gelince bunların aşılması noktasında yine Katar’la durduğumuz noktalar aynı. Katar ve diğer Körfez ülkeleri ile ilişkileri stratejik açıdan değerlendiriyoruz. Körfezin güvenliği ve istikrarı, ülkemizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor.”
Katar ile olan iyi ilişkilerin bundan sonra da devam edeceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Dünya Futbol Şampiyonası Katar’da yapılacak. Alt yapı, üst yapı çalışmalarında Türk firmalarının orada alabilecekleri işler önem arz ediyor. Türk müteahhitlere olan güvenleri de inanıyorum ki bu süreçte girişimci firmaların önünü açacaktır. Bu durum Türk müteahhitlik sektörü açısından da öneme sahip.”
Ziyareti sırasında Katar Emiri ve babası ile de görüşmeler gerçekleştireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının verimli neticeler doğuracağına inandığını ifade etti.
(İHA)