BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kürtlere çarpıcı 'HDP' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'taki konuşmasında HDP eleştirisi üzerinden Kürtlere seslenerek "Ah Kürt kardeşim seni bunların sevdiğini mi sanıyorsun?" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta toplu açılış töreninde muhalefet partilerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan HDP'yi eleştirdiği sözlerinde Kürtlere hitaben "Ah Kürt kardeşim seni bunların sevdiğini mi sanıyorsun?" diyerek mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kars'ta halka hitap etti. Konuşmasında sık sık milli irade vurgusu yapan Erdoğan "Baktılar olmuyor eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar bunların rüyası milletin kabusudur milletimiz tercihini güven ve istikrardan yana yapacaktır. Benim dindar Kürt kardeşim bunların arkasından gidemez gitmemeli. Ben kendi adıma bunlara cevap vermekten hicap duyuyorum ama milletimin gerçekleri görmesi için bunları anlatıyorum." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından çarpıcı satırbaşları:

SARIKAMIŞ'I ANDI

Sarıkamış ruhunu anlamayan Kars'ı ve Türkiye'yi anlayamaz. Kardeşlerim, bu topraklar, gerektiğinde herkese isyan eden ama Allah'a teslimiyetle bakan o gözlerin hatıralarını inşallah ebediyete kadar yaşatacaktır. Bugün burada, Kafkas cephesinde şehit düşen tüm askerlerimizi rahmetle anıyorum. Bostanlı Binbaşı Hüseyin Atıf'ı, Medineli Binbaşını rahmetle anıyorum. Kırımlı üsteğmen Abdülkadir'i de rahmetle anıyorum.

"2 PARTİ VAR BİRİ TÜRKÇÜLÜK BİRİ KÜRTÇÜLÜK YAPIYOR..."

Tek millet, Allah bizleri kabileler halinde yarattı ama hiçbir kavmin bir diğer kavme üstünlüğü yoktur üstünlük ancak... Ülkemizde iki parti var ki biri siyasi Kürtçülük diğeri siyasi Türkçülük yapıyor. Ben diyorum ki 7 Haziran'da bunlara bir ders verdin. Çünkü bunlar bizi bölüyor. Biz 77 milyonu seviyor ve kucaklıyoruz. Tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanı hilal bağımsızlığımızın ifadesi yıldız şehidimizin kendisidir. Son günlerde terör örgütünü arkasına alan parti mitinglere sembolik olarak Türk Bayrağı götürüyor ama bunun dışında milletimizin değerlerine aykırı birçok bayrak da orada. Bunlarla bizi aldatacaklarını düşünüyorlar. Pazar günü sandıktayız. Tek vatan bu vatan üzerinde operasyon düşünenler bizi bulur, silahlı kuvvetlerimizi, emniyet teşkilatımızı hepsinden öte bu milleti bulurlar. Dört tek devlet bizim Türkiye'den başka devletimiz var mı? Şimdi bir paralel devlet çıkmış. Nerede kim güçlü ise onlarla iş tutuyorlar.

MİT TIRLARI

Bu ülkede Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları durdurarak ihanet edenler oldu. Bizler bunların yakasına yapışarak adalet önüne çıkardık. Bunun için Türkmen kardeşlerimiz bize teşekkür ediyor, bizi yalnız bırakmadınız diyor.

"EY BAHÇELİ..."

Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin. Ana muhalefetin başındaki kişi de benzer şeyleri söylüyor. Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş? Ana muhalefetin genel başkanı Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor.

"KILIÇDAROĞLI CHP'NİN BAŞINA GELİRKEN DE YALAN SÖYLEDİ"

Zaten bu (Kemal Kılıçdaroğlu) CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Biliyorsunuz Sayın Baykal'ı gitti ziyaret etti, gazeteciler sordu, 'aday olacak mısın' diye, 'olmayacağım' dedi. Hemen ertesi gün aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Bu, kaset genel başkanıdır. Hadi yapmayacağın şeyleri söylüyorsun, onu anladık ama yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkar edip 'ben yapacağım' diye ortaya çıkıyorsun. Ziya Paşa'nın güzel bir ifadesi var, 'sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın.

Dağa kaçırdıkları o çocuklara Zerdüştlük eğitimi veriyorlar belgeleri elimizde gazetelerde yayımlandı. Bunların dinle uzaktan yakından alakası yok.

"BİZ HDP'YE RAĞMEN HAKKARİ, ŞIRNAK, MUŞ, AĞRI HAVALİMANLARINI BİTİRDİK"

Biz HDP'ye, terör örgütüne rağmen Hakkari, Şırnak, Muş, Ağrı havalimanlarını bitirdik. Biz size hizmetkar olamaya geldik bunları bilmeyenlere anlatmalısınız. Hiç heveslenmesinler onlara rağmen üçüncü köprüde bitecek.

"BAKTILAR OLMUYOR ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORLAR"

Kardeşlerim göreve geldim masamın üzerine 15 katrilyon kesinti yapılmıştı. İşçiden 3,5 katrilyon kesilmişti işçiden para kesilir mi? Bu borcu biz ödedik. Bunun tamamını biz ödedik. Sevgili kardeşlerim bunlarla kalmadık kalmayacağız. Baktılar olmuyor eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar bunların rüyası milletin kabusudur milletimiz tercihini güven ve istikrardan yana yapacaktır.