BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kaldığı yerden devam ediyor! Üst üste kritik ziyaretler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eylül ayında bir süredir ara verdiği yurtdışı gezilerine yeniden başlıyor... Eylül başında Kırgızistan'a gidecek olan Erdoğan, 7 Eylül'de İran'daki Rusya-Türkiye-İran zirvesine katılacak. Eylül'ün üçüncü haftası ABD'ya gidecek olan Erdoğan'ın son durağı ise Almanya olacak...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, kaldığı yerden devam edecek. Önce seçim kampanyası, ardından 24 Haziran seçimi, sonrasında hükümetin kurulması, döviz kurları üzerinden yaşanan ekonomik kriz mesaisi, Ak Parti kongresi, parti yönetimin yeniden oluşturulması ve nihayet bayram tatili derken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı resmi ziyaretlerine uzunca bir süredir ara verdi. Erdoğan, Eylül başı itibariyle de dış gezilerine yeniden başlayacak. İşte Vatan'dan Murat Çelik'in yazısının ilgili bölümü...
 
İLK DURAK KIRGISIZTAN... Eylül’ün hemen başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı Kırgızistan olacak. İkili temasların yanı sıra, Erdoğan Bişkek’te, hem Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılacak hem de Dünya Göçebe Oyunları’nın üçüncüsüne.

7 EYLÜL'DE TAHRAN'DA ÜÇLÜ ZİRVE... 7 Eylül’deyse İran’a gidecek Cumhurbaşkanı. Türkiye, Rusya ve İran yine Suriye gündemiyle, bu defa İran’da aynı masada buluşacak. Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ve Hasan Ruhani’nin buluşacağı üçlü zirvede,  hem  öncelikli olarak - İdlib dosyasının detayları konuşulacak hem de ABD ile ilişkilerde gelinen nokta.

NEW YORK'TA BM GENEL KURULU... Erdoğan’ın Eylül ayı içindeki üçüncü seyahati ABD’nin New York kentine olacak. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmalarına katılacak olan Erdoğan burada bir de konuşma yapacak.

TRUMP'LA GÖRÜŞECEK Mİ?.. Cumhurbaşkanı’nın New York’ta ABD Başkanı Trump ile görüşüp görüşmeyeceğiyse henüz bilinmiyor. Bu sorunun yanıtı, iki ülke ve iki lider arasındaki ilişkilerde devam eden gerginliğin o tarihlere (Eylül’ün üçüncü haftasına) kadar nasıl şekilleneceğine bağlı.
 
28 EYLÜL'DE BERLİN... Ve Eylül sonundaki önemli ziyaret… Erdoğan, 28 -29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya gidecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu resmi gezisinde Alman mevkidaşı Frank  Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Dört yıllık aranın ardından gerçekleşecek olan bu ziyaret hem iki ülke arasında sıkıntı yaratan konuların çözümü hem de Türkiye  Avrupa Birliği ilişkileri açısından büyük önem taşıyor.