BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan kaçacak! Kılıçdaroğlu ülke adı verdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla suçladığı Başbakan Erdoğan'ın kendi iktidarları döneminde yurt dışına kaçacağını ileri sürdü.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, hedefindeki Başbakan Erdoğan için "CHP'nin iktidarında o yurt dışına kaçacak, buraya yazıyorum ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan." açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Denizli'ye başbakan olarak gelmek istediğini söyledi.

AYAKKABI KUTUSUNDAN KORKAN ADAMSIN

Denizli ve tüm Türkiye'nin 30 Mart'ta bir karar vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Denizli haramilerin iktidarını devirip halkın iktidarını kuracak. Denizli ile bütün Türkiye gurur duyacak. Bahar geldi. Yağmur var, bereket, ağaçlar çiçek açtı. Evlerinizi temizliyorsunuz, bahar temizliği yapıyorsunuz. Denizli'ye bir göreve düşüyor. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapmaya hazır mıyız? Vallahi Recep duyarsa küser, bizi ilgilendirir mi? Onun ilgi alanı başka. Başçalan dava açmış bana, 'niye hırsız diyorsun' diye ben demiyorum bak meydanları görüyorsun unvanı ne? Sanıyor ki dava açınca ben çekineceğim, ben ondan korkacağım, sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın ben senden neden korkacağım."

Dünyada ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, Türkiye'nin geleceği olan gençler, bütün düşüncesini 140 karakterle anlatan gençler. Tweet'ten korkan bir başbakan gördünüz mü ama o korkuyor. Biliyorsunuz diktatörler korkak olurlar. Baskı kurarlar, yasak getirirler. Sanıyor ki yasaklayınca gençler tweet atmayacak. Bizim gençler, taşı sıksa suyunu çıkarırlar. Tweet'in de suyunu çıkarmadı. İstediğin kadar yasak getir CHP iktidarından konuşan Türkiye yaratacağız."

53 KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Türkiye tarihinde ilk defa bir partiden 53 kadın belediye başkan adayı çıktığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreçte göreceksiniz sayısı daha fazla artacak, daha fazla siyasete katılmanızı istiyorum. Kadının eli bir yere değerse orada temizlik kendiliğinden gelir. Temizliği yapan kadındır. Siyasette de temizliği sizler yapacaksınız. Daha düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapıyordu. Elinden aldım onu. Bütün Türkiye duysun ister başı açık ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var" diye konuştu.

Tüm kadınların evinde huzur ve barış istediğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktadarında geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerin sigortası olacağını, hiç kimsenin namerde muhtaç olmayacağını bildirdi.

İLK KEZ 2.5 MİLYON GENÇ OY KULLANACAK

Konuşmasında gençlere de seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Gençler siz hiç bu başçalanın işsizlikten bahsettiğini duydunuz mu? Niye etmiyor çünkü Bilal oğlan dahil bütün sülalenin işi var. Alnının teriyle para kazanma işi değil para istifleme işi, ne parası haram para. Bu seçimlerde ilk kez 2,5 milyon gencimiz sandık başına gidecek. Önünüzde iki seçenek var ya özgürlükten yana oy kullanacaksınız ya facebook, twitter bunları kullanacaksınız ya diktatörden yana oy kullanacaksınız size yasak getirecekler. Neden yana oy kullanacaksınız özgürlükten yana kullanmanızı istiyorum. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşımanın yolu özgürlükten yana geçer. 2,5 milyon gence açıkça söylüyorum. Senin düşüncene katılmasak bile senin düşünceni özgürce açıklamanın güvencesi ben olacağım."

85 MİLYAR AVRO GÖTÜRDÜM DİYECEK

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Düne kadar, 'Şu CeHaPe var ya' diyordu o sadece eleştirirmiş hiç projeleri olmazmış. Bunları duymaz sağır sultan, darbeci, diktatör, malı götüren, yürütme organının başı duymaz bunları. Ama ben milletime anlatacağım. CHP'nin iktidarında o yurt dışına kaçacak, buraya yazıyorum ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan. Katliam yapmaktan, uluslararası mahkemede yargılandı ve mahkum oldu. Gencecik binlerce çocuk öldürdü, yolsuzluk yaptı. İkisi bir araya gelsin konuşsunlar. O diyecek ki 'senin ki hikaye ben şöyle yaptım' öbürü diyecek ki 'ben 85 milyar avro götürdüm'. Ama söz nereye giderse gitsin bağımsız mahkemede onun yargılanmasını sağlayacağım hiç kimsenin endişesi olmasın."

Esnafın büyük ölçüde AK Parti'ye oy verdiğini bildiğini de kaydeden Kılıçdaroğlu, esnafın emekli aylığından sosyal güvenlik primi kesildiğini söyledi. 

Çiftçinin de zor şartlarda olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de dünyanın en pahalı mazotunun satıldığını, CHP iktidarında mazotun 1,5 lira olacağını kaydetti.