BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Kabinesi için bomba isimler gündemde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şaşırtıcı' bir kabine kuracağını belirten Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi,kulislerde 'bazı önemli bürokratların ve iş insanlarının isimlerinin konuşulduğunu' ileri sürdü.

Abone ol

SEÇİM bitti şimdi yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ilk kez kurulacak olan Kabine'de kimlerin yer alacağı merak edilmeye başlandı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni kabinede kimlerin olacağıyla ilgili çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şaşırtıcı' bir kabine kuracağını belirten Selvi, kulislerde 'bazı önemli bürokratların ve iş insanlarının isimlerinin konuşulduğunu' ileri sürdü.

MİLLETVEKİLİ OLMAYAN BAKANLAR... 24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti'nin Meclis'te çoğunluk sağlayamaması nedeniyle nasıl hareket edileceğinin kestirilemediğini belirten Selvi, milletvekili olmak için istifa etmeyen bakanların kabinede yer almasının beklendiğini yazdı. Bu isimler arasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile AB Bakanı Ömer Çelik var...

BAZI ÖNEMLİ İŞADAMLARI BAKAN OLACAK... Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şaşırtıcı bir kabine kuracağı söyleniyor. Bazı bakanların ilk kez kamuoyunun önüne çıkacağı söyleniyor. O nedenle sürprizleri olan ama siyasi değil, daha çok teknokrat yönü ağır basan bir kabine olması bekleniyor. Bazı önemli bürokratların ve işadamlarının ismi konuşuluyor. Ama siz siz olun bakan-toto oynamayın. Çünkü Erdoğan'ın bu kez çok şaşırtıcı bir kabine yapması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Yİ TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR CHECK-UP'A SOKACAK... Selvi, 'Bakanlık kulisleri ve yeni kabinenin yapısı' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan hem yeni kabineyi hazırlıyor, hem de seçimlerde oy kaybeden partisi üzerinde çalışıyor. Kamuoyu araştırma kuruluşlarına seçimlerdeki düşüşün röntgenini çeken çalışma yaptıracak. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece röntgen sonuçlarıyla yetinmeyip, AK Parti'yi tam teşekküllü bir check-up'a sokacak gibi gözüküyor."