BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan, kabinede değişime gidiyor!

AK Parti kulisleri yeni yılla birlikte bu kulisi konuşuyor. İddiaya göre Erdoğan dört bakanı değiştirecek.

Abone ol

AK Parti kulisleri Başbakan Erdoğan'ın yeni yılda kabinede bir diz ideğişiklikler yapacağını konuşuyor. İlk planda değişecek 4 isimin; Ömer Din­çer, Meh­met Şim­şek, Re­cep Ak­dağ ve Ertuğ­rul Gü­nay olduğu söyleniyor.

Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, AK Parti tüzüğüne göre önümüzdeki genel seçimde genel başkanlığı bırakacak. Erdoğan, "us­ta­lı­k" dö­ne­mi­ olarak adlandırdığı bu son dönemin fi­na­lin­de ka­bi­ne­de de­ği­şik­lik ya­pa­cak. En az 4 ba­kan, kır­mı­zı pla­ka­ya ve­da et­me­ye ha­zır­la­nı­yor. Gi­de­cek ve ge­le­cek isim­ler ara­sın­da ise sür­priz­ler bu­lu­nu­yor. İş­te iktidar partisinin başkent Ankara'daki ‘de­rin ku­lis­le­ri­'n­de dil­len­di­ri­lenler:

KABİNE'DE ÖMER DEĞİŞİKLİĞİ

Ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği­ne il­ginç bir for­mül bu­lun­du. Gö­rev­den alın­ma­sı bek­le­nen isim­ler şun­lar: Ömer Din­çer, Meh­met Şim­şek, Er­tuğ­rul Gü­nay ve Re­cep Ak­dağ. Ba­kan­la­rın isim­le­ri­nin ilk harf­le­ri kod­lan­dı­ğın­da ‘Ö­me­r' is­mi or­ta­ya çı­kı­yor. Bu du­ru­mu ba­zı AK­ Parti­li­ler "Ar­tık Öme­r'­in ada­le­tiy­le bir ka­bi­ne dö­ne­mi ya­şan­ma­lı­" di­ye yo­rum­lu­yor.

İKİ İSİM 10 YILDIR BAKAN

AK Parti hü­kü­met­le­rin­de bakanlık koltuğunda 10 yıl­dır otu­ran iki isim var: Bi­na­li Yıl­dı­rım ve Re­cep Ak­dağ… Baş­ba­ka­n'­ın, Yıl­dı­rı­m'­la yo­la de­vam et­mek is­te­di­ği an­cak Akda­ğ'­ı ‘din­len­me­ye­' ala­ca­ğı ko­nu­şu­lu­yor. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı için iki güç­lü isim var: TBMM Sağ­lık Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Cev­det Er­döl ve ba­kan­lık es­ki müs­te­şa­rı Ada­na Mil­let­ve­ki­li Nec­det Ünü­var. Er­dö­l'­ün ko­mis­yon baş­ka­nı sı­fa­tı­na rağ­men sü­rek­li Er­do­ğa­n'­ın ‘dok­to­ru­' ola­rak ya­nın­da gez­me­si en bü­yük de­za­van­ta­jı…

ŞİMŞEK GÖNDERİLİYOR

Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şe­k'­in koltuğuna ise AKP Grup Baş­kan­ve­ki­li Nu­ret­tin Ca­nik­li­'nin oturtulması bek­le­ni­yor. AK Parti'nin ku­ru­cu­su olan ve Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­lı­ğı, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üye­li­ği ya­pan Ca­nik­li, Ma­li­ye geç­mi­şi olan bir isim… Ge­lir­ler Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­lı­ğı ve İs­tan­bul Def­ter­da­rı Ve­ki­li ola­rak gö­rev yap­tı.

MEB'DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

AK Parti mil­let­ve­kil­le­ri­nin en çok eleş­tir­di­ği isim olan Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Ömer Din­çer de yeni kabinede lis­te dı­şı ka­la­cak isim­ler­in başında geliyor. Din­çe­r'­in ye­ri­ne ise ha­len Grup Baş­kan­ve­ki­li olan Ma­hir Üna­l'­ın adı ge­çi­yor.

GÜL İKNA EDİLİRASE O DA GİDECEK

Za­man za­man ‘ba­kan­lık­tan ay­rıl­ma­sı­nın sür­priz ol­ma­ya­ca­ğı­nı­' ifa­de eden Kül­tür ve Turizm Ba­ka­nı Er­tuğ­rul Gü­nay da ba­kan­lık görevinden alı­na­cak. Başbakan Tayyip Er­do­ğa­n'­ın, Cum­hur­baş­ka­nı Abdullah Gü­l'­ü ik­na et­me­si durumunda Ener­ji ve Ta­bi­i Kay­nak­lar Ba­ka­nı Ta­ner Yıl­dı­z'­ı de­ğiş­tir­me­yi dü­şün­dü­ğü de öğ­re­nil­di