BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ilk işareti Erzurum'da verdi ilginç anektod

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Kuzey Irak abağımsızlık referandumuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişen üslubunu kaleme aldı.

Abone ol

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Irak Yönetimi yaptığı yanlıştan dönme erdemini gösterdiğinde Türkiye, devleti ve milletiyle bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir” dedi.

Günlerdir sert üslubuyla Barzani'ye yüklenen Erdoğan'ın konuşmasındaki bu değişime dair ilginç bir ayrıntıyı, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde aktardı.

(...) Erdoğan bunun ilk işaretini cumartesi günü Erzurum’da verdi. “Bu meselenin Kuzey Irak’taki Kürt halkıyla alakası yoktur” dedi. AK Parti’nin önemli bir Kürt seçmeni ve Türkiye’nin ciddi bir Kürt sorunu var. Barzani’nin bağımsızlık referandumuna tepki gösterilirken, Kürt vatandaşlarımızın gönüllerinde yaralar açılmaması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu fark etti. Çünkü bu arada bölgenin nabzını yansıtacak isimlerle görüşmeleri oldu. Bir anekdot aktarmak istiyorum.

- Efendim, üslubunuz çok sert.

- Bağımsızlık referandumu yaptı, nasıl sert olmam...

- Referandum kararı çok anlamsız ama sizin üslubunuz çok sert. Bölge insanını yaralar.

-Onu ayarlarım