BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan ile Tekin arasında özür polemiği

Tekin'den Başbakan Erdoğan'ın 'alçak' sözlerine yanıt gecikmedi...

Abone ol

CHP ve AK Parti arasındaki özür polemiği hız kesmiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir başka siyasi parti liderine, bırakın liderliği bir başka insana alçak kelimesini kullanabilir mi? İnanıyorum ki 24 saat içerisinde bu üslubunu düzeltir, bir özür diler. Ya özür dilersiniz ya da bunun cevabını kat kat alırsınız" dedi.

Tekin, partisinin Dikmen Keklikpınarı'ndaki seçim bürosunun açılışında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki üslubunu eleştirerek, bugüne kadar başbakanlık yapmış hiç kimsenin kullanmadığı bir üslup kullandığını söyledi. Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "alçak" ifadesini kullandığını öne süren Tekin, "Sarf ettiğiniz o kelime için ya özür dilersiniz ya da bunun cevabını kat kat alırsınız" dedi. Tekin, kimsenin CHP ya da onun genel başkanına bu türlü hitap etme hakkına sahip olmadığını söyledi.

AK PARTİ'NİN MASKESİ DÜŞTÜ

İktidarın maskesinin düştüğünü, bunun da kimyalarını bozduğunu ileri süren Tekin, Başbakan Erdoğan'ın herkese meydan okuduğunu, ancak Kılıçdaroğlu ile bir televizyon kanalında karşılıklı tartışmayı kabul etmediğini ifade etti. CHP'nin, Türkiye'nin her ilini karış karış dolaştığını, bu gezilerde MHP, BDP ve diğer siyasi parti temsilcilerince nezaket kuralları içinde karşılandıklarını dile getiren Tekin, Kılıçdaroğlu'nun, dün İstanbul'da AK Parti'nin seçim bürosunu ziyaret ederek, nezaketli bir davranış sergilediğini kaydetti.

BAŞBAKANIN FRENİ PATLADI

Bürodan ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, seçim meydanlarında üslup konusunda bir gerginlik yaşandığı ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun üslubunu bütün Türkiye, ekranlarda izliyor. Sayın Genel Başkanımızın üslubu ile ilgili söyleyebileceğiniz somut bir şey var mı 'bu üslup doğru üslup değildir' diye. Bakın Sayın Başbakanın üslubu sadece bugün değil, uzun süredir özellikle son bir aydır freni patlamış kamyon gibi her gün bir yere çarpıyor. Sayın Başbakan, yüce Allah'ı siyaset malzemesi etti, ayıptır, yakışmaz bir başbakana. Üç tane rey alacaksın diye Allah'ı siyasete malzeme ediyorsun. Bu nasıl bir başbakanlıktır? En son Sayın Başbakanın dünkü üslubu...Siz bu bu üslubu mahallede, sokakta kullanamazsınız. Kahvede arkadaşınıza kullanamazsınız alçak kelimesini. Sayın Başbakan inanıyorum ki herhalde şekeri yükselmiştir, freni tutmamıştır, bu hatasının farkına varmıştır. Bu hatasını düzeltecektir. Eğer düzeltmezse 24 saat sonra herhalde biz de insanız, bizim de üsluplarımız var. Biz sokak üsluplarını da kullanmasını biliriz hiç kimse merak etmesin. Biz köylü çocuğuyuz, sokaktan geldik Sayın Başbakan. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir başka siyasi parti liderine, bırakın liderliği bir başka insana alçak kelimesini kullanabilir mi? İnanıyorum ki 24 saat içerisinde bu üslubunu düzeltir, bir özür diler. Özür dilemezse biz de bunun gereğini yaparız; en ağır kelimeleri neyse onunla cevabını veririz."

ALLAH POLEMİĞİ'NE YANIT

Tekin, "Kılıçdaroğlu'nun Siirt'teki sözleri yanlış mı anlaşıldı?" sorusu üzerine, "Ne dedi Allah aşkına? Yüce Allah'ın ismini her yerde kullanmaz mıyız? Kendisi kullanınca oluyor da Sayın Kılıçdaroğlu kullanınca mı olmuyor? Kaldı ki kimin ne üslup kullanıp kullanmadığını başbakana soracak değiliz" dedi.