BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında Baykal kaseti gerilimi

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Baykal kaseti'nin sızmasında rol oynadığı iddia edilen kayıt üzerine açıklama beklediklerini söyledi. Erdoğan,

Abone ol

Seçime bir kaç gün kala Başbakan Erdoğan’la ana muhalefet arasında Baykal kaseti gerilimi patladı.

Salı gecesi geç saatlerde Twitter üzerinden yayınlanan bir kayıtta Erdoğan’ın, dönemin ana muhalefet lideri Deniz Baykal’la ilgili bir kasedin sosyal medyaya sızdırılmasında rol oynadığı öne sürüldü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar'da gazetecilerin soruları üzerine, olayı ABD’de Başkan Richard Nixon’ın istifasıyla sonuçlanan ve rakip partinin istihbarat servisi tarafından dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla patlayan Watergate skandalına benzetti.

Derhal açıklama beklediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğunda oturan zatın süratle açıklama yapmasını bekliyorum. Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının nedeni de budur. Asıl fail odur. Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz’’ dedi.

‘Bu kadar işsizlik ve yolsuzluk varken, Başbakan’ın yapacağı başka iş yok mu’’ sorusunu yönelten CHP lideri, ‘Bunları anlatırken bile utanıyorum, ama acaba o utanıyor mu? Onda ahlak var mı? Ahlak kırıntısı var mı merak ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan: Kaydı kaldıran benim

Düzce mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan ise, sabah danışmanlarının kendisini konu hakkında bilgilendirdiğini belirterek, ‘Malum Baykal’la ilgili bir olay vardı ya. Yahu bunu benim ayarladığımı söylüyorlar. Yine bir montaj. Ve Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksunu adam diyor ki, 'Açıklama yapsın.' Yahu neyin açıklamasını yapacağım? Bunu anayasayı müzakere ederken, bu sosyal medyaya düştüğü zaman onu kaldıran kim ya? Ben kaldırdım ben’’ dedi.