BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Feyzioğlu 2 yıl sonra yeniden yan yana

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği-TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 2014'te canlı yayındaki tartışmaları sonrası ilk kez bir araya geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapan TBB Başkan Metin Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi 79 milyonun tek vucüt olmasıyla püskürtülmüştür. Zat-ı aliniz çok özel liderlik görevi yapmıştır. Darbe girişiminin taktik hedefi Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Meclis’tir. Türkiye, büyük felaketin, muhtemel içsavaşın eşiğinden döndü. Tehlike geçmedi, FETÖ bir araçtır.

Demokrasiden yana tavrımızı gece yarısı olmadan açıkça ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın o gece yaptığı açıklamaları duyunca yüreğimiz ferahladı. Yurtdışına olayı anlatan yazılar gönderdik. FETÖ’nün en çok istediği suçlunun, suçsuzdan ayrılmamasıdır.

ETÖ mağdur görünüp itibar kazanmak istiyor. Bunun önlemenin yolu sizin, Sayın Başbakanımız, Sayın Adalet Bakanımızın da sıklıka ifade ettiği gibi hukuka uygun davranmaktır. Adil yargılamaya özen göstermeliyiz. Suçlu suçsuzdan ayrılmalı. Türkiye’de olanları en önde anlatmaya biz hazırız.

ABD’de Uluslararası Barolar Birliği Genel Kurulu’na katılacağız. 79 milyon vatandaşı birleştirmenin yolu adalet paydasında buluşmak.”

BOZDAĞ: HER KURUM SINAV VERDİ

Feyzioğlu'nun ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"15 Temmuz'da her kurum bir sınav verdi. Polis, siyasi partiler, meclis ve hukuk camiası önemli bir sınav verdi.

Hem Anayasa Mahkemesi hem Yargıtay hem Danıştay hem Anayasa Mahkemesi hem de Türkiye Barolar Başkanı yaptıkları açıklamayla darbe girişimine karşı çok net bir tavır ortaya koydular. Yargı içinde hukuka demokrasiye sahip çıkanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tarafsızlık konusunda Türkiye çok ciddi tartışmalar yaşadı. Yargının bağımsızlaştırılması ve yargıya güvenin tesis edilmesi son derece önemli. Yargı içinde FETÖ'ye bağlılığı öne çıkaran pek çok yargı mensubu gördük. Yargı içinde görevden el çektirilen hakim ve savcılar var. HSYK somut veriler üzerinden adım atıyor."

2014'TE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaptığı uzun ve 'eleştirel' konuşmaya dönemin Başbakanı TayyipErdoğan'ın tepki göstermiş ve salonu terk etmişti. Erdoğan, ''Yanlış konuşuyorsun'' demiş Feyzioğlu ise ''Neyi yanlış konuşuyorum Sayın Başbakan'ım?'' diye sormuştu. Bunun üzerine Erdoğan  ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' diye yanıt vermişti. Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” diye konuşmuştu. Bu tartışmanın ardından adli yıl açılış töreni yasayla kaldırılmıştı.