BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Davutoğlu 3 saat görüştü! Ne konuştular?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Beştepe'de kabul etti. 3 saatlik görüşmede gündem Afrin operasyonu ve 2019 seçimleriydi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nu Beştepe’de kabul etti. Yeni Şafak'ın haberine göre görüşme geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşti ve üç saat sürdü.

AFRİN ve 2019 SEÇİMLERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu’nun görüşmede gündemdeki konuları ele aldıkları, özellikle Suriye’deki gelişmeleri, Afrin Harekâtını ve 2019 seçimlerini etraflıca değerlendirdikleri öğrenildi.

TEK YÜREK YOLA DEVAM: Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki görüşmeyi değerlendiren kaynaklar, bu görüşme ile çeşitli spekülasyonların önüne geçileceğini, AK Parti’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek halinde yoluna devam edeceğini ifade ettiler.

NEDEN GÖRÜŞTÜNÜZ SORUSUNA YANIT : Bugün Silivri'de FETÖ davası izleyen Ahmet Davutoğlu'na görüşme sorulunca verdiği yanıt şu şekilde oldu :
- "(Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi) Hem iki dava arkadaşı olarak, yıllarca omuz omuza vermiş ve kader birliği yapmış iki dava arkadaşı olarak hem de değişik dönemlerde başbakan-dışişleri bakanı, cumhurbaşkanı-başbakan ilişkilerinde ortak devlet sorumlulukları üstlenmiş devlet adamları olarak böyle kritik süreçlerde konuşmamızdan, görüşmemizden, istişare etmemizden daha doğal bir şey olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızla da bu anlamda gündemdeki bütün konuları muhtevi, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik"

Davutoğlu: 2019'da yeni bir dönem başlayacak