BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  DÜNYA

Erdoğan ile Canikli’nin açıklamaları çelişiyor

ÇHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin açıklamasına ilişkin, “Sayın Canikli...

Abone ol

ÇHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin açıklamasına ilişkin, “Sayın Canikli’nin açıklamaları ile Sayın Başbakan’ın açıklamaları maalesef çelişiyor" dedi.
CHP MYK Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç bir basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Koç, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin "Yeni anayasanın ulaşılan maddeleriyle ilgili yapılan görüşmenin ardından Nurettin Canikli’nin bazı açıklamaları oldu. ’CHP kendi içinde görüşecek ve olumlu bir cevap bekliyoruz’ dedi. ’Tutuklu vekillerle ilgili düzenlemelerin tüm partilerin uzlaşısıyla birlikte olacağını’ söyledi. Siz görüşme yaptınız mı olumlu cevap gelecek mi?" sorusuna Koç, şu cevabı verdi:
"Anayasa görüşmeleri ile ilgili bir protokol imzalanmıştı. Bu protokolun 6.maddesini bir kere daha okuyorum. ‘Komisyon, Komisyonu oluşturan bütün siyasi partilerin mutabakatı yani görüş birliği ile karar alır. Karar alınamayan konular komisyonun uygun gördüğü zamanda yeniden degerlendirilir. Sürecin tamamlanıp tamamamlanmadığı ve nihai metnin tekemmül edip etmediği hususu dahi mutabakat ile belirlenir.’
CHP bu mutabakat metnine bağımlılığını sürdürmektedir. 4 siyasi partinin üzerinde mutabık kaldığı konularda CHP olumlu görüşünü yansıtmaktadır. Sayın Canikli’nin açıklamaları ile sayın Başbakan’ın açıklamaları maalesef çelişiyor. 4 siyasi partinin mütabakatı bizim için önemlidir. Sayın Canikli önce Başbakan’ı dinlesin. Bugün Başbakan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında belki açıklamalarında değişikliğe gidebilir. "
(İHA)