BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,73
ALTIN 2.493,34
HABER /  SEÇİM

Erdoğan için sandığa ekmek için fırına

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu kullanırken cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na gönderme yaptı.

Abone ol

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki Damlar İlkokulu’nda oy kullanırken, "Erdoğan için sandığa geldik. Ekmek için fırına gideceğiz, sonra birlikte kahvaltı yapacağız" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Damlar İlkokulu’nda oyunu kullandı. Sabah saat 09.30’da eşi Nigar Işık ile birlikte okula gelerek 1029 nolu sandıkta oyunu kullanan Fikri Işık, şöyle konuştu:

“Erdoğan için sandığa geldik. Ekmek için fırına gideceğiz. Sonra birlikte kahvaltı yapacağız. Ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Ümidimiz bugünün büyük bir sükunet içerisinde, huzur içerisinde geçmesi, seçimlerin en olgun şekilde tamamlanması, oy sayım işlemlerinin, birleştirme tutanaklarının en şeffaf, en açık şekilde tamamlanması ve sonucun bir an önce ortaya konması ve bugüne kadar olduğu gibi bir seçimin daha büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasıdır. Şu ana kadar Allah’a şükürler olsun bir olumsuzluk olmadı.

Ümit ediyorum ki bugünü böyle tamamlarız. Bu sabahın erken saati olmasına rağmen, şöyle bir sandıklara selam verdik görevli arkadaşlara, baktık her sandıkta 40-50 kişi oy kullanmış. Yaklaşık 420 oyun kullanılacağı yerde 40-50 oy sabah 9 buçuk için iyi bir rakam. Ben ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum." Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihimizde bir ilk olduğunu anlatan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnanıyorum ki Türk tarihi yazılırken satır başlarından biri bugün olacak. Yani 10 Ağustos 2014 Pazar günü olacak. Zira bir millet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını kendi seçiyor. Halkımızın bunun bilincinde ve farkında olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum.” Seçim sonuçları yönündeki tahminlerinin Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 54-55 aralığında oy alacağı yönünde olduğunu belirten Fikri Işık daha sonra damlar ilkokulundan ayrıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları? Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları