BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.431,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan için ağlayıp istifa ettim!

2002 yılında Başbakan Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi için istifa eden Mervan Gül, o günlerde yaşananları anlattı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a 2002 yılında siyaset yolunu açan dönemin Siirt Milletvekili Mervan Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için düşünülen Bayburt modeli hakkında konuştu.

Siirt modeli ile düşünülen Bayburt modelinin birbirlerinden farklı olduğunu belirten Gül, AK Parti'nin ilk seçimlerde 272 milletvekili aldığını hatırlattı. Gül, "Ancak Başbakan Erdoğan o gün milletvekili olarak parlamentoya girememişti. Gerekçe de ilimizde okuduğu bir şiir yüzünden verilen cezaydı. Ben o gün Başbakan Erdoğan için ağladım. Çünkü Başbakan Erdoğan şahsında Siirt'e verilmiş bir cezaydı. Daha sonra Pervari ilçe seçimleri iptal edilmişti.

O gün Pervari seçime girmemiş ve seçim kurulu oluşmamıştı. 700'e yakın seçmen vardı, AK Parti Siirt'te 2. milletvekilini 20 oyla kaybetmişti. O şeref Siirt'e verildi ve şahsım olarak Başbakan için feragat ettim hem de seve seve. O gün hangi milletvekili olsaydı aynı şeyi yapardı. Ancak Bayburt modeli farklıdır. Bayburt'ta tek milletvekilimiz var Bünyamin bey, bir ilde milletvekili istifa ederse ilin temsiliyet oranı düşer ve Yüksek Seçim Kurulu 6 ay içinde seçim kararı alır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakanlık görevini iyi şekilde yapabileceğine inandığını belirten Mervan Gül, "Başbakan Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesi nasıl bir şeref ise Bayburt için de şeref olur" diye konuştu.