BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: 'Hayır' diyenler onlarla beraber haşrolunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy'de toplu açılış töreninde konuştu, gündeminde referanduma sunulan anayasa değişikliği vardı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'in ve Pensilvanya'nın "hayır' deyin" diye haber gönderdiklerini belirterek, "Kişi sevdikleriyle beraberdir. Sen Kandil'i mi seviyorsun? Onlarla berabersin. Ne diyor Kandil? "Hayır". "Hayır" diyenler onlarla beraber haşrolunacaktır. Bu kadar açık ortada. " dedi.

Çekmeköy'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, yeni sistemi anlattı, anayasa değişikliğine yönelik eleştirelere yanıt verdi.

HER TÜRLÜ YOKSULLUĞU MÜSTEHAK GÖRMEKTİR

Türkiye artık mevcut yönetim sistemiyle yoluna devam edemez. Mevcut sistemde ısrar etmek 'Bu ülke sürekli darbe tehditlerine açık kalsın.' demektir. Mevcut sistemde direnmek Türkiye'yi ekonomik krizlerin pençesine terk etmek demektir. Mevcut sistemi savunmak, bu ülkenin terör örgütleri karşısındaki mücadelesinin başarıya ulaşmamasını istemektir. 'Böyle gelmiş böyle gitsin.' demek, bu millete her türlü zulmü, her türlü yokluğu, yoksulluğu müstahak görmektir.

"HAYIR" DİYENLER ONLARLA BERABER HAŞROLUNACAK

İşte şimdi 16 Nisan, 15 Temmuz'un hesabını sorma günüdür. 15 Temmuz darbe girişimi, dikkat edin 'hayır' diyenler onlarla beraberdir. Ve onlar şu anda dikkat edin, Kandil'den haber gönderiyorlar. FETÖ, Pensilvanya'dan haber gönderiyor. 'Hayır' deyin. Bilesiniz ki 'hayır' diyenlerin şu anda attığı adım budur. Ve bunlar şu anda bölücü terör örgütlerine destek verenlerdir. Bunların ta kendisidir. Niye evet diyemiyorlar çünkü evet bu ülkedeki geleceğini karartacaktır. Sevgili peygamberimiz buyuruyor. 'Kişi sevdikleriyle beraberdir.' Sen Kandil'i mi seviyorsun? Onlarla berabersin. Ne diyor Kandil? "Hayır", "Hayır" diyenler onlarla beraber haşrolunacaktır. Bu kadar açık ortada. Gerçekler ortada.

BÜYÜK TÜRKİYE İSTİYORUZ

Eski Türkiye görüntüleri, darbecilerin özlemidir, terör örgütlerinin özlemidir, ülkemizi diz çöktürmeye çalışan şer güçlerinin özlemidir. Biz asla böyle bir Türkiye görüntüsüne razı değiliz. Milletimizle birlikte büyük Türkiye'yi istiyoruz. Milletimizle birlikte güçlü Türkiye'yi istiyoruz. Milletimizle birlikte lider ülke Türkiye'yi istiyoruz. Milletimizle birlikte muasır medeniyetler seviyesinin üstündeki Türkiye'yi özlüyoruz. Bunun için her bir vatandaşımız, 16 Nisan'da sandık başına gittiğinde verdiği oyun ne anlama geldiğini çok iyi bilmelidir.

YENİ SİSTEM MİLLETİN KARNINI DOYURACAK

Bazıları diyor ki yeni sistem milletin karnını mı doyuracak? Evet milletin karnını doyuracak. Büyüme oranları tek parti iktidarlarında yüzde 5.9  son 5 yıl içinde yeni sistem olsaydı bugünkünden 2 kat daha zengin olacaktık.

KRİZLER SON ERİYOR

Artık koalisyonlar ve bunların yol açtığı krizler sona eriyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasındaki kavgaların sebep olduğu sıkıntıları geride bırakıyoruz. Cumhurbaşkanının ve meclisin görev süresi 5 yıl olarak belirlenerek, istikrar güvence altına alınıyor. Ama başarırsa, kendini sevdirirse, kabul ettirirse ikinci bir 5 yıl daha milletten yetki alabilir.