BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hastaneye kaldırıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdogan rahatsızlandı ve Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan yorgunluğa bağlı olarak kan şekeri düşmesinden kaynaklanan rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Erdoğan, grup toplantısı için Meclis'e gitti ancak rahatsızlandığını ve aracından çıkamayacağını söyleyince korumaları tarafından acilen Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Erdoğan'ın boynu düşmüş

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kısa süre önce konuştuğunu ve durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Koca, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın hastaneye getiriliş süreciyle ilgili şunları anlattı:

''Meclis'e giriyorduk. Notlarına bakarken şoförüne 'yavaşla' demiş. Sonra boynu düşmüş. Siren çalarak, hastaneye geldik. Ben de peşlerindeydim. Şoför zırhlı aracın anahtarını üstünde bırakınca, araç otomotikman kilitlendi. Araç kilitlenince bir süre panik yaşandı. Daha sonra balyoz getirip, camı kırarak kapıyı açtık. Ben aldım, arkadaşlarla sedyeye koyduk. Acile götürdük ve müdahale edildi. İğne yapıldıktan yarım saat sonra kendine geldi. Şu an durum gayet iyi. Az önce odasına girdim. Bir isteği olup olmadığını sordum. 'Bir şey istemediğini ve iyi olduğunu' ifade etti. Hatta espri bile yaptı.''


Kan şekeri düşmüş

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki şunları söyledi: 

"Arabada rahatsızlık hissetti. Sağlık durumu iyi. Kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık. Sağlık durumu gayet iyi. Kaygılanacak bir durum yok."

Abdülkadir Aksu, Abdullah Gül ve Nimet Çubukçu, Kemal Unakıtan hastaneye geldi.

Bakan Gül de hastane önünde açıklama yaptı:

"Telaş edilecek hiçbir şey yok. Yoğun bir çalışma ve beraberinde gelen yorgunluk ile şeker düşmesi ile gelen rahatsızlık söz konusu. Kesinlikle negatif bir söz konusu değil."

Yorgunluk ve açlık

Hastane yetkilileri de şu açıklamayı yaptı: "Hayati fonksiyonları yerinde ve normaldir. Aşırı yorgunluk ve oruca bağlı olarak şeker değeri düşmüştür. Kendisini bir süre kontrol etmek istiyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, muhtemelen bugün hastaneden çıkabileceğini bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın hastaneye gelmeden çok önce rahatsızlığını hissedip hissetmediğine ilişkin bir bilginin olup olmadığı sorusuna da Fırat, şu karşılığı verdi:

Fırat şekeri olabileceğini söylemiş

''Hayır, dün akşam MYK'da hafif bir baş ağrısı vardı. Ve hatta ben de kendisine şeker ihtimalinin olabileceğini söyledim. Kendisi de 'sınırda olduğunu' söyledi. Aynı şey çünkü bende de var. O bakımdan biliyorum, baş ağrısı yapar. Mesele bundan ibaret.'' Fırat, Başbakan Erdoğan'ın hastaneye geldiğinde baygın durumda olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, ''Hayır, zaten hipoglisemi olduğu zaman siz kendinizden geçersiniz. Her şeyi duyarsınız fakat müdahale edemezsiniz. Ben de geçirdiğim için... Baygınlık odur. Ama bugün inşallah çıkar'' dedi.