BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hastane kuyruklarını anlattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki açılış töreninde gençliğinde hastanelerde yaşadığı zorlukları anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde seçmenlerine seslendi. Konuşmasında sağlık sistemine yapılan yatırımları kalem kalem aktaran Erdoğan, bir anda geçmişe gitti ve hastane anıları paylaştı. 

"O zamanlarda ben de bir sigortalıydım. Sabahın erken saatlerinde hastaneye giderdik, muayene olmak için elimize numara verirlerdi, bazen sıra gelene kadar gün doğardı, ertesi gün devam..."

Başbakan Erdoğan, İstanbul Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, sağlık hizmetlerinin lüks olmaktan çıkararak ülke geneline yayacaklarını söyledi.

Bu projelerle "devlet millet" kaynaşmasını sağlayacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Olimpiyat stadı karşısında dev bir hastane inşaatına başlayacağız. Şehir hastanesi, bir tanesi olimpiyat stadı yanında bir tanesi ise Anadolu Yakası'nda olacak. Orada çok daha ileri teknoloji uygulayacağız. Burada görülemeyen tedavileri orada görme imkanı bulacağız. Bizim milletimiz her şeyin en güzelini fazlasıyla hak ediyor"

SSK MÜDÜRLÜĞÜNÜ HATIRLATTI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'na yine SSK Genel Müdürlüğü dönemini hatırlatarak yüklendi. CHP'nin halkı her zaman unuttuğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Bunlar hep unuttular. Bunlar hiçbir zaman halkımızı hatırlamadılar ki. İşte 8 yıl genel müdürlük yaptıklarında SSK iyi gidiyordu. Beyefendi genel müdür olduktan sonra devamlı eksi gitmeye başladı ve SSK batmadan kendisi bir adaylık düşündü ve 1999'da merhum Ecevit'e adaylık için müracaat ettiğinde, herhalde merhum Ecevit de ne olduğunu biliyordu ki adaylığını veto etti, aday yapmadı. Şimdi de Merhum Ecevit'in başbakanlığını veto edenlerle el ele, kol kola yürüyorlar. Varsınlar yürüsünler'' dedi.

HASTANE ANILARINI ANLATTI

Başbakan Erdoğan, 1990'lı yıllarda SSK Genel Müdürünün Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlattığı konuşmasında, o dönemin SSK hastanelerinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

''O zamanlarda ben de bir sigortalıydım. Sabahın erken saatlerinde hastaneye giderdik, muayene olmak için elimize numara verirlerdi, bazen sıra gelene kadar gün doğardı, ertesi gün devam. Sıra gelirse doktor efendi derdi ki: 'Muayenehaneme gel' Bunları yaşadık mı? Muayenehaneye giderdik. Muayenehanenin tabii bir bedeli var. Para almadan bu iş olmuyor. Eğer ameliyat gerekiyorsa, ameliyat yine SSK'nın hastanesinde yapılıyor. Bunları yaşadık mı? İlaç için reçeteyi uzatıyorsun, ilacın yarısı var, yarısı yok. Olmayanı nereden alıyorsun? Serbest eczaneden. Kim var genel müdür olarak? Sayın Kılıçdaroğlu. Sayın Kılıçdaroğlu, senin SSK Genel Müdürlüğünü biliyoruz. Ama artık sizin zihniyetinizden bu ülke kurtuldu. Şu anda hastanelerimiz ortada. Benim vatandaşım artık kuyruklarda inim inim inlemiyor. Eczanelerin hepsi halkın emrinde. İstediği eczaneden gidip ilacını alıyor. Eğer orada ilaç yoksa eczacı hemen depoya telefon açıyor ve ilaç geliyor."