BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan haritayla vurdu

Başbakan Erdoğan ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen Ermeni tasarısı hakkında konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Ermeni tasarısına evet diyen ABD'li milletvekilleri için "O mecliste 'Evet' oyu verenlerin kaçı haritada Ermenistan'ın yerini gösterebilir?" diye konuştu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Genel Kurulu'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada tasarıya evet diyenlere yüklendi. İşte Erdoğan'ın görüşleri:

Tarihte yaşanmış acı olayları ön yargı ile yalan yanlış bilgilerle bir ülkenin dış politikasına rota çizilmez. Hemen her haneden değişik cephelerde şehit düştü. Aynı anda hem çöl sıcağında hem de Sarıkamış'ta dondurucu soğukta şehit verdik. Mehmetçik yedi düvele karşı kendini siper etti.

Mehmetçik şehit düşerken aileleri de çetelerin milislerin elinde büyük bir mezalim yaşadı. Elbette bu acıları unutmadık. Geleceği bu acılar üzerine kurmayacağız.

Bir kişi evet değil de hayır oyu kullansaydı. Tarihe böyle mi bakılır. Tarih siyasetçilerin işi mi? Kaç kişi haritada Ermenistan haritasını gösterebilir? Kaç tanesi Osmanlı tarihini bilir? Elinizi indirip elinizi kaldıracaksınız. Böyle bi komedi olabilir mi? Türkiye'nin büyüklüğünü anlamayanlar anlayacaktır. Oradaki kararla bizi bağlamaz.

Türkiye bu tür parodilere pabuç bırakmayacak kadar asil bir ülkedir. Kaybeden biz olmayız kaybeden küçük düşünenler olur. İlişkilerimize zarar verir, Türkiye'ye zarar vermez.