BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
GÜNCEL

Erdoğan: Hakkari'deki patlamada 4 evladımız şehit oldu

Atatürk'ü anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki mühimmat patlamasıyla ilgili acı haberi verdi. Erdoğan, '4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Atatürk'ü anma programında konuştu. Erdoğan, ''Tek parti dönemiyle sembolleşen Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulabiliyor olması husumetin işaretidir. Ezanın arapça olması evrensel olduğunun işaretidir.'' ifadelerini kullandı. Hakkari'deki mühimmat patlamasıyla alakalı konuşan Erdoğan, ''4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var.'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından yeni devletimizle tarih sahnesindeki yerimizi tekrar aldık. 2. Dünya Savaşı'nın ayak seslerinin duyulduğu dönemde tek parti yönetimine ilişkin acı hatıraları dinledik. Bugünkü gençler tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından arşivlerden öğrenme imkanına sahiptir. Bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı. 

''ÇOK PARTİLİ HAYAT MECBURİ BİR DEĞİŞİMDİR''
- Ülkemizi yönetenler büyük bir maddi külfetin altında ezilmekle kalmamış değerler üzerinde kurduğu baskıyla iyice bunaltmıştır. Ülkemizde belirli bir kesim tek parti devrinden çok partili hayata geçiş mecburi bir değişimdir. Önce Milli Kalkınma Partisi ve sonra Demokrat Parti CHP'ye karşı milletin sesi olarak siyaset sahnesine çıktılar. 1946 seçimlerinde uygulanan açık oy gizli tasnif yöntemi CHP yönetiminin demokrasi anlayışı konusunda fikir vermeye yeterlidir. Demokrat Parti ezici çoğunlukla ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenmiştir. 

TÜRKÇE EZAN TEPKİSİ
- Bugün hala tek parti dönemiyle sembolleşmiş zulümlerden biri olan Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulabiliyor olması bu özlemin, husumetin bir işaretidir. Ezanın Arapça okunması bir şeyin ifadesidir. Türkçe ezan denince onu sadece biz anlarız. Arapça dendiği zaman bu evrensel olduğunun ifadesidir. Şimdi bunu değiştirmek bizi değerlerimizden uzaklaştırmanın adımıdır.

"HAKKARİ'DE 4 EVLADIMIZ ŞEHİT"
- Dün gece maalesef Hakkari'de mühimmat deposundaki patlama sebebiyle 4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var. Bize kurulan tuzakları en kısa sürede sahipleri ve piyonların başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz. 

ABD'YE TERÖR TEPKİSİ
- Görünürde Kandil'deki PKK'yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak'taki terör yuvalarını birer birer dağıtarak Kandil'i de Sincar'ı da teröristlerin başına yıkma yolunda ilerliyoruz. Bize kurulan tuzakları en kısa sürede sahipleri ve piyonların başlarına geçirip yolumuza devam edeceğiz. 

Sitene Ekle