BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
POLİTİKA

Erdoğan Hakan Atilla için ne dedi İngiltere'de konuştu

İngiltere'de Bloomberg TV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Mayıs'ta (yarın) hakkında karar açıklanacak olan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili soruya, 'Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur beraatini bekliyoruz' diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de görülen ve yarın karar çıkacak olan Atilla davasıyla ilgili konuştu. Halkbank'a çok büyük haksızlık yapıldığını ifade eden Erdoğan, Atilla'nın suçsuz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyareti kapsamında Londra'da Bloomberg TV kanalına verdiği mülakatta Türk ekonomisi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı iken seyahati sırasında ABD'de gözaltına alını tutuklanan Hakan Atilla için karar günü yarın. Davayla ilgili İngiltere'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Halkbanka büyük haksızlık yapıldığını söyledi. 'Hakan Atilla suçsuzdur. Hakan Atilla'yı suçlamak Türkiye'yi suçlu ilan etmek anlamına gelir. Atilla'nın beraatini bekliyoruz' açıklamasını yaptı.

Erdoğan Türkiye ekonomisiyle ilgili de çok önemli mesajlar verdi. Başkanlık seçimlerini kazanması halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayabileceğine vurgu yapan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız." dedi.

MERKEZ BANKASIYLA İLİŞKİLER Erdoğan, Merkez Bankası yönetimi ile olan ilişkisinin ne şekilde devam edeceğine bir ilişkin bir soruya da, "Şu anda Merkez Bankası ile bir ilişkimiz var, bundan sonra da aynı istikamette devam edecek. Ülke yönetiminde yeni değiliz, görevi yeni devralmıyoruz ki; 16 yıldır ülkeyi aralıksız yönetiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Başkan olarak para politikalarında daha etkin rol oynayacağını kaydeden Erdoğan, küresel ölçekte para politikalarında uygulanan yönetişim ilkelerini Türkiye'de de uyguladıklarını ve uygulayacaklarını dile getirdi.

Sitene Ekle