BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Gülen'i istedi Obama 'yav he he' dedi!

Erdoğan'ın NATO zirvesinde ABD Başkanı Obama'dan Fethullah Gülen'in iadesini istedi. Cemaatin yayın organı Zaman, ABD'nin yanıtını "yav he he" diyerek özetledi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Galler'deki NATO zirvesinde biraraya gelen ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmede Fethullah Gülen ile ilgili iade talebi cemaatin gazetesi Zaman'da ilginç bir iddiaya konu oldu.

ZAMAN'A GÖRE OBAMA ERDOĞAN'A "YAV HE HE" DEDİ!

Hükümete yakın gazetelerde ABD'nin Gülen'in iadesine olumlu yaklaştığı iddiası geniş yer bulurken cemaatin gazetesi Zaman aksi yönde bir iddiada bulundu. Zaman, Obama yönetiminin Erdoğan'ın Gülen'in iadesini istemesi karşısında "yav he he diplomasisi" yürüttüğünü yazdı. Hükümet medyasındaki iddiaların aksine ABD'nin Erdoğan'ı savuşturan bir yanıt verdiğini öne süren Zaman "Olay sanki Obama ‘belgeleri gönderin, hallederiz’ noktasındaymış gibi sunuluyor. Gerçekte ise "Erdoğan ve ekibinin yersiz ve hukuksuz taleplerini savuşturma politikası güden Beyaz Saray’ın bu kez nasıl tepki vereceğini bilahare göreceğiz." ifadesini kullandı. Batı dünyasında "paralel devlet" iddialarının alay konusu olduğunu iddia eden Zaman'ın haberinde "Türkiye jeostratejik konumunu kaybetmediği sürece, içlerinden ‘yav he he’ deyip, işlerini yürütmeye devam ederler." denildi.

İşte Zaman'daki ilgili haber:

ABD ERDOĞAN'IN HUKUKSUZ TALEBİNİ SAVUŞTURDU!

Obama’nın Erdoğan’la ayakları geriye gide gide görüşmesinin sebeplerinden biri, içeriğinin zaman zaman Türkiye kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılması. Bunun en dramatik örneğini Erdoğan şubattaki telefon görüşmesini sanki Obama Fethullah Gülen’i iade talebine sıcak bakıyormuş gibi yansıttığında görmüştük. İlişkiler tarihinde ilk kez Beyaz Saray bir Türk başbakanını yalanlamıştı. Son görüşmeden sonra da gerek Erdoğan’ın demeçlerine gerek yandaş medyaya iletilenlere bakınca, benzer bir hava oluşturulmaya çalışıldığı müşahede ediliyor. Olay sanki Obama ‘belgeleri gönderin, hallederiz’ noktasındaymış gibi sunuluyor. Gerçekte ise Erdoğan ve ekibinin yersiz ve hukuksuz taleplerini savuşturma politikası güden Beyaz Saray’ın bu kez nasıl tepki vereceğini bilahare göreceğiz.  

TÜRKİYE'NİN JEOSTRATEJİK KONUMU VE ABD'NİN YAV HE HE TAKTİĞİ!

‘Paralel’ yaftası ile bir kısım devlet memurunu ve sivil toplumu ulusal güvenlik tehdidi gibi takdim edip ayrımcılıklarına yabancı devletlerden destek isteyenler sadece kendi acziyetlerini ve antidemokratik eğilimlerini tescil etmiş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti devletini de küçük düşürüyor. Demokratik dünya, Ankara ahalisinin bu tür takıntılarına hiç yabancı değil. Batılı başkentlerde zamanında ‘irtica tehlikesi’ adına yapılan abartılı girişimler gibi, şimdi de ‘yolsuzluk soruşturmaları paralel devlet darbesiydi’ türü komplo teorilerine gülüp geçiliyor. Ama Türkiye jeostratejik konumunu kaybetmediği sürece, içlerinden ‘yav he he’ deyip, işlerini yürütmeye devam ederler.