BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gülen için Obama'yı aradığını anlattı

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Obama ile yaptığı görüşmenin içeriğini anlattı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, Gülen'i Obama'ya anlattığını onunda 'mesaj alınmıştır' dediğini söyledi. Erdoğan, kırmızı bültenin çıkarılabileceğinin sinyalini verdi.

ERDOĞAN AÇIKLADI, SOSYAL MEDYA KARIŞTI

ZIRVALIK PROJESİNİ BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULADILAR

"Bu zırvalık projesini, başarılı bir şekilde uyguladılar" ifadesini kullanan Erdoğan, bundan sonra vatana, millete sevgilerini, muhabbetlerini el birliği, gönül birliğiyle ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Çünkü bunlarda bir de şu var, bunlarda takiyye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur, fitne fesat meşrudur. Yani amaca ulaşmak için, gayeye ulaşmak için her yol meşrudur. Bu bir dini örgüt değildir, dini cemaat hiç değildir. Tamamen siyasi bir örgüttür ve bu örgütün içerisinde casusluğa varıncaya kadar her şey vardır" dedi.

"Azerbaycan'da okullarına el konuldu, o konuda bilgi geldi mi" sorusuna karşılık Erdoğan, "Bugün ben konuşmadaydım, konuşmadan çıkınca söylediler, şeyini alamadım, çünkü buraya geldik" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN AYDIN DOĞAN'I ÇİZDİ

PAKİSTAN'DAN DA BÖYLE ŞEYLER OLABİLİR

Aynı şekilde haberlerin Kazakistan'dan da geldiğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, "Aynı şekilde Pakistan'dan da böyle bir şey olabilir. Çünkü Pakistan Pencap Eyaleti Başkanı yarın akşam benimle olacak, sadece bu konuları görüşmek için o da" diye konuştu.

OBAMA İLE BU KONULARI GÖRÜŞTÜM

ABD'nin sorulması üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Obama ile de bu konuları görüştüm. Oradan da umutluyum. Gereken her şeyi söyledim. 'Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağındaki kişi sizdedir', 'Pensilvanya'da'dır' dedim, bu kadar açık söyledim. 'Ben de sizden gereğini bekliyorum' dedim. 'Çünkü benim ülkemin iç güvenliğini tehdit edenler sizdeyse, siz de buna karşı gerekli tavrı koymalısınız. Amerika'nın iç güvenliğini tehdit eden kişiler bende olduğu zaman siz nasıl benden bunları istiyorsanız ben de sizden aynı şekilde bunları isteme hakkına sahibim' dedim. Bunları bu kadar açık kendisine söyledim. Olumlu baktı. Yani 'Mesaj alınmıştır' dedi."

BÜLTENİ SAĞLAM HAZIRLAYACAKSIN

Erdoğan, "Kırmızı bültenin söz konusu olup olmadığı" sorusunu da "Niye olmasın, işte diyorum ya her şeyin önce altyapısını bir oluşturacaksın, hazırladığın bülteni de sağlam hazırlayacaksın" diye yanıtladı.

"Beyaz Saray imamları mı var" sorusu üzerine Erdoğan, "Yok, o kadar da abartmayalım diyorum artık. O zaman çok farklı bir güç devşirmiş oluruz onlara" diye konuştu.

"Paralel örgütle cemaat tabanının dikkatle ayrılması konusunda hassasınız" ifadesinin kullanılması üzerine Erdoğan, burada çok samimi insanlar olduğunu belirtti.

ZEKAT MESELESİ

Bu insanların okullar, dershaneler yapıp bunlara hibe ettiğini, zekatlarını, kurbanlarını verdiklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Mesela geçenlerde bir zat, hepinizin tanıdığı bildiği, Türkiye'nin önemli isimlerinden bir tanesi, kalkıyor bizim Diyanet İşleri Başkanımıza geliyor, onunla bir görüşme yapıyor. Diyor 'Bugüne kadar zekatlarımızı kardeşleriyle beraber buraya veriyorduk, acaba bizim zekatlarımız makbul müdür? Böyle deyince, 'Senin zekatın makbul de bundan sonra dikkat et' diyor. Geçen ben kendisiyle görüştüğümde dedim böyle böyle, bundan sonra. 'Ne olacak bundan sonra Başbakanım' dedi. 'Ben bu olayları yaşadıktan sonra daha ne düşünebilirim ki' dedi."