BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan görevlendirme için bakın neden beklemiş?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'dan sonra görevi bilerek vermemiş ve ülkenin koalisyona hazır olmasını ve ortadaki bulanıklığın kaybolmasını istemiş.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinin ardından en çok merak edilen konuların başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümeti kurma görevini vermek için neden beklediğiydi.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Erdoğan'ın neden beklediğini yazdı.

Vatan yazarı Murat Çelik, konuştuğu Ak Partililere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevlendirmeyi bilerek geçiktirmiş ve 7 Haziran'dan sonra oluşan tabloya halkın alşımasını ve bulanıklığın gitmesini istemiş.

İşte Murat Çelik'in yazısından ilgili bölüm;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen bazı Ak Partililer ile konuştum.

Halen Parlamento üyesi olanlar da var aralarında, olmayanlar da...

Onlar diyorlar ki;

- Evet, Erdoğan bilinçli olarak bekledi. Herkesin seçim sonuçlarını, irdelemesini, sağlıklı değerlendirmesini ve sonuçları sindirmesi için böyle bir tercihte bulundu.

- Bekledi çünkü Türkiye, siyasetçisiyle, medyasıyla, sokaktaki vatandaşıyla; uzun süredir 'koalisyon dönemlerinin dinamikleri'ni, böyle dönemlerin kendine özgü koşullarını unutmuş bir ülke.

- 7 Haziran'ın hemen ardından kamuoyuna hakim olan atmosferi, medyada yapılan değerlendirmeleri ve tabii Meclis'e giren 4 siyasi partiden yapılan açıklamaları bir hatırlayın... Duruma bir de şimdi bakın. Yani seçimin üzerinden bir ay geçtikten sonra...

- Geçen süre içinde herkes eteğindeki taşı döktü, dilinin altındaki baklayı çıkardı ve böylece 8 Haziran'da var olan flu noktaların birçoğu nispeten netleşti.

- Seçimin ardından geçen zaman, siyasi partilere, muhtemel koalisyon senaryoları için hem psikolojik hem de teknik hazırlık yapma olanağı da tanıdı. Cumhurbaşkanı'nın nabzını tutabilen tecrübeli isimlerin yaşanan sürece bakışı işte bu."