BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan geldi şimdi neler olacak? Binali Yıldırım açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 33 ay aradan sonra AK Parti'ye dönüş yaptı. Erdoğan üyelik beyannamesini imzalarken bundan sonraki ilk işi de Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, "21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye dönüşü töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi;

-"Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi kurumuna, AK Parti'ye, milletin tasvibiyle bugün dönüyor."

Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından bugün parti genel merkezinde düzenlenen törenle AK Parti'ye üye oldu. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kurucu üye beyannamesini hediye etti.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partiye veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.

Erdoğan 33 ay sonra AK Parti'de işte tarihi imzayı attığı an

Erdoğan AK Parti'ye döndü, Abdullah Gül geldi mi?

AK Parti'de tarihi anlar Yıldırım gözyaşlarını tutamadı