BIST 9.742
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan gece saat 00.20'de yalnız başına...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi nedeniyle iki gündür Antalya'da. Yoğun programı nedeniyle uzun saatler çalışan Erdoğan, dün gece saat 00.20 sıralarında tek başına bilgi notlarına çalışırken görüntülendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da yapılan G-20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle bir araya gelerek ikili görüşmeler yaptı.

Erdoğan, dün gece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacağı görüşmeye sıkı hazırlandı. Putin görüşmesi öncesi objektiflere takılan Erdoğan, saatlerin 00.20'yi göstermesine rağmen görüşmeye hazırlık için bilgi notlarını tek başına incelerken görüntülendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde gece yarısı tek başına çalışırken görüntülendi

ERDOĞAN'DAN MAKALE

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Project Syndicate" isimli uluslararası düşünce platformunun web sitesinde yayınlanan "Kapsayıcı Büyüme ve Küresel Adalet" başlıklı makalesinde, Paris'teki terör saldırılarının yası tutulurken, dünya liderlerinin Antalya'daki G20 zirvesinde bir araya geldiğini belirtti.

İşte Erdoğan'ın makalesinden satır başları:

G20'E TERÖRİZM UYARISI

"Dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri, dünyanın birçok yerinde milyonlarca insanın hayatını ve refahını etkileyen meydan okumalara karşı çözüm geliştirme sorumluluğunu taşıyorlar. G20, terörizm ya da dünya ekonomisinin kırılgan durumu karşısında rehavete düşme ya da eylemsiz kalma riskini alamaz.

KÖKLÜ REFORMLARI PEKİŞTİRMELİYİZ

G20 üyeleri, üretkenliği artırmak konusundaki sözlerini yerine getirebilmek ve yatırımların, rekabetin, ticaretin ve istihdamın önündeki yapısal darboğazları kaldırmak için çabalarını hızlandırmalılar. G20'nin geçen senelerde küresel finansal sistemine kazandırdığı köklü reformları da pekiştirmeliyiz."

PEK ÇOK G20 ÜLKESİNDE EŞİTSİZLİK ARTMAKTA

Erdoğan, ekonomik büyümenin güçlü ve sürdürülebilir ve hepsinden önemlisi kapsayıcı olması gerektiğine vurgu yaparak, pek çok G20 ülkesinde eşitsizliğin artmakta olduğunu, bazı ülkelerde ise tarihi noktalara ulaştığını ifade etti.

"Bu büyümeyi yavaşlatabilecek, toplumlar arası bağları tehdit eden ve şahısların refahını tehlikeye atan tehlikeli bir gelişme" uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 için bu eşitsizlikle mücadele etmenin ve bütün üye ülkelerin vatandaşlarını ekonomik büyümenin meyvelerinden faydalanmasını sağlamanın, bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Akdeniz ve Ege denizinin soğuk sularında her gün onun gibi birçok çocuğun hayatını kaybettiğini de hatırlatmalı.

G20'YE İŞSİZLİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsizliğin azaltılmasının eşitsizliğe karşı mücadelenin merkezinde olması gerektiğini belirterek, G20 ülkeleri çatısı altında 100 milyon işsiz insanın bulunduğunu anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan makalesinde, "Diğer 200 milyon genç insan ise ne iş sahibi ne de eğitim. G20'nin en önemli konusu ve taahhütlerinden birisi genç nüfus arasındaki işsizliği azaltmaktır. Büyümeyi, gelirlerin ve refahın kapsayıcılığını G20 sınırları içerisinde durduramazsınız. Biz büyüme ve refahın dünyadaki tüm insanlarla paylaştırılması için çalışmalıyız''ifadelerine de yer verdi.

ESAD REJİMİNDEN KAÇANLARIN ACISI UNUTULMAMALI

"Üç yaşındaki Aylan Kurdi'nin Türkiye sahillerinde ölü bulunan bedeninden ürperen uluslararası toplum, Akdeniz ve Ege denizinin soğuk sularında her gün onun gibi birçok çocuğun hayatını kaybettiğini de hatırlatmalı" diyen Erdoğan, Esad rejimi ve DAEŞ vahşetinden kaçanların acısının unutulmaması gerektiğini vurguladı.