BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.405,24
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Gazze'de Tanrı gibi karşılanır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti sırasında Gazze Şeridi'ne geçmek için başlattığı diplomatik girişimler İsrail'i fena korkuttu

Abone ol

İNTERHABER.COM - Başbakan Erdoğan'ın ziyarete ilişkin "Henüz net değil" açıklaması İsrailli yetkililerin ateşini düşürmeye yetmedi. İsrail, olası ziyaret öncesi Ankara'nın Mısır'la başlattığı istişareleri engellemek için tehditler savurmaya başladı.

ERDOĞAN'IN ÇANTASINDAKİ BÜYÜK KOZ... TIKLAYIN

Erdoğan'ın Gazze ziyaretine ilişkin İsrail'den gelen ilk tepkinin sahibi eski İsrailli diplomat Alon Liel'di. Liel'in korkusunu dile getirdiği o cümle ise son derece netti:

"Şayet Erdoğan Gazze Şeridi'ne girerse, bir Tanrı gibi karşılanacaktır."

ENGELLEMEK İÇİN HERŞEY YAPILACAK

OLAY GAZETE İSRAİL'İ BOZDU

Birleşmiş Milletler'e sunulan Mavi Marmara raporunu erken yayımlayarak dünyaya çalım atan New York Times, İsrail'in damarına basacak bir makale ile çıktı.

Haberi okumak için TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan'ın dün Gazze ziyaretine ilişkin sözlerini bugünkü sayfalarına taşıyan Independent, o açıklamaları eski İsrailli Diplomat Alon Liel'e sordu. Liel'in açıklamalarının yer aldığı bir diğer gazetede de İngiliz Financial Times'tı.

Alon Liel, Erdoğan'ın ziyaretinin engellenmesi için çalışmaların da sürdüğüna satır arasında itiraf etti:

"İsrail ve ABD'nin olası Gazze ziyaretini engellemek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtiyor."

MISIR'IN GÖZÜNÜ KORKUTMAYA ÇALIŞTI

''Eğer Mısırlılar Erdoğan'ın Gazze'ye Refah sınır kapısından girmesine izin verirse, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerde de yeni bir döneme girilmiş olur'' diyen Liel, Mısır'ı üstü kapalı tehdit etti:

''Eğer izin çıkarsa, bu bölge diplomasisinde dramatik bir yön değişimi anlamına gelecektir.''

GEZİ ERDOĞAN'IN MASASINDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti öncesinde koordinasyon amacıyla bir araya gelen bakanlar, ziyarete ilişkin çalışmaları gözden geçirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, koordinasyon toplantısına katılan bakanlar önce sadece bakan düzeyinde bir araya geldi. Toplantı daha sonra bakanlıkların yetkililerinin de katılımıyla devam etti. Toplantıda Erdoğan'ın Mısır ziyareti hazırlıkları bağlamındaki çalışmalar gözden geçirilerek, ziyarete katılacak bakanlar ve bakanlıkların görev alanına giren konularda adım atılması gereken hususlar görüşüldü.