BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gandi'yi kendi silahıyla vurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strazburg ziyareti öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir dokunulmazlıkların kaldırılması için kampanya yürüten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kendi silahıyla vurdu. 

BAKAN KAVAF ERDOĞAN'DAN NE İSTEDİ? TIKLAYIN

CHP'nin Ergenekon sanıklarını aday göstermesinin altında 'dokunulmazlık'ların yattığını ima eden Erdoğan, "Dokunulmazlık zırhına kimin müracaat ettiği ortadadır" dedi. 

Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu sanığı Engin Alan'ın Başbakan Erdoğan'la aynı bölgeden aday olmasının hatırlatılması üzerine ise Erdoğan,"Bunu aday gösterenlere sorun" dedi.

Erdoğan, sanatçı İbrahim Tatlıses ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın aday listelerinden yer almamasıyla ilgili "Her müracaat eden aday olacak diye birşey yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strazburg ziyareti öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KAVAF VE TATLISES NEDEN LİSTEDE YOK?

Erdoğan, aday listelerinde sanatçı İbrahim Tatlıses ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yer almama nedeniyle ilgili şu açıklamada bulundu:

"Her müracaat eden aday olur diye birşey yok. İbrahim Bey sevdiğim bir arkadaşımız. Arzu edilmeyen bir durumla da karşı karşıya kaldı. Ancak biz 10 kişiden bir kişi seçiyoruz. 6 bin müracaatı 550 indirmek zorundaydık. Bu değerlendirme esnasında Siyaset ve Hukuk İşlerinden Sorumlu arkadaşım Tatlıses'in evladına bu dönem listemize koyamayacağmızı bildirdiler.

Bakan arkadaşımıza gelince. İlla ki gerekçe açıklamamız gerekmez. Bunlar genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan değerlendirmelerdir. Böyle bir takdir yaptık. Bundan sonraki süreçte bakan arkadaşımızdan çok daha farklı şekilde faydalanacağız."

RENKLİ BİR KAMPANYA OLACAK

Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının CHP ve MHP'den aday gösterilmelerini de eleştiren Erdoğan, muhalefetin 'dokunulmazlıkları kaldırın' çağrısını hatırlattı ve ekledi:

"Dokunulmazlık kaldırılsın diye bu kadar konuştular. Şimdi dokunulmazlık zırhından nasıl faydalandıkları ortada. Dokunulmazlık zırhına kimin müracaat ettiği ortadadır. Bunu milletim nasıl değerlendirecek ben bunu çok merak ediyorum. Atılan bu adımlar son derece manidardır. Heralde renkli bir kampanya olacak, öyle düşünüyorum."

YGS İDDİALARI

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ardından yaşanan şifre skandallarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklamalarının tatmin edici olduğunu yineledi.

Erdoğan, "ÖSYM Başkanı'nın yaptığı açıklamalar benim için tatmin edicidir. Birileri tezgahları bozulduğu için rahatsız. Amaç, ikinci sınavın engellenmesidir. Sokaklara kimlerin döküldüğü de ortadadır. Bu provakatif eylemler YGS maratonunu olumsuz etkilememelidir" diye konuştu.